Poraz Srbije od Francuske

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Francuske u Nišu prvom kolu Svetske lige u tri seta, 25:22, 25:17, 29:27.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

22:11

Default images

Meč prvog vikenda Svetske lige igrao se u Čairu pred oko 4.000 gledalaca. Francuzi su tokom čitavog meča pokazali stabilnost i veoma agresivnu igru i zasluženo su trijumfovali. Srbija, koja se u grupi B takmiči sa Francuskom, Južnom Korejom i Argentinom, naći će se na finalnom turniru bez obzira na učinak u grupi, pošto je domaćin završne faze koja je na programu od 22-26. jula u beogradskoj Areni.

Reprezentacija Francuske je bolje počela prvi set, povela sa 7:3, da bi u nastavku čuvala dva poena prednosti. Selekcija Srbije prvi put je povela posle dobrog servisa Dragana Stankovića 14:13.

Nakon toga gosti su zaigrali bolje, u nekoliko navrata vodili sa dva poena (20:18, 23:21) da bi set dobili sa tri poena prednosti.

Selekcija Srbije je u prvom delu drugog seta dobro igrala i vodila sa 3:1 i 8:5, ali su "trikolori" u drugom delu zaigrali mnogo bolje u odbrani, a zahvaljujući dobroj igri u napadu, pre svih Gijoma Samike došli do vodjstva od 20:13 i 23:15, nakon čega su ubedljivo osvojili set.

Francuzi su početkom trećeg seta bili ubedljivi, održavali su prednost između tri i četiri poena, ali je domaća ekipa uspela da preokrene na 16:15 najviše zahvaljujući poenima Borislava Petrovića, a nakon toga i povede sa 23:19.
Beta
Međutim, Francuzi su izjednačili na 23:23, posle čega se igralo na razliku, kada reprezentacija Srbije nije uspela da iskoristi četiri set lopte. To su gosti znali da iskoriste i posle prve meč lopte slavili sa 29:27 u trećem setu.

Naredna, druga utakmica između selekcija Srbije i Francuske igra se u nedelju od 20.30 u beogradskoj hali Pionir.

Od ove sezone primenjuje se novi sistem bodovanja u Svetskoj ligi. Za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik osvaja tri boda, dok se za trijumf od 3:2 dobija dva boda, a poražena ekipa jedan bod.

Bojan Janić je posle meča pohvalio igru francuske reprezentacije.

"Hteo bih da im čestitam, igrali su pravu njihovu igru, agresivnu u odbrani i pametnu u napadu. Danas nismo imali rešenje za njihove napadače, koji su stvarno odigrali na vrhunskom nivou. Mi nismo igrali kao što to radimo na treninzima i moguće je da smo malo stegnuto ušli u meč. Sad ćemo pokušati da izvučemo negativne i pozitivne stvari iz ove utakmice, i odigramo bolje u u Beogradu. Imali smo šansu u trećem setu, ali je nismo iskoristili, i pokušačemo to da popravimo za dva dana", rekao je Janić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: