IV: Rodik eliminisao Đokovića

Srpski teniser Novak Đoković eliminisan je sa Masters turnira u Indijan Velsu, porazom u četvrtfinalu od Amerikanca Endija Rodika, sa 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Subota, 21.03.2009.

00:19

Default images

Đoković je odigrao jedan od najlošijih mečeva sezone, a samo 68 minuta trebalo je domaćem favoritu da izbaci aktuelnog šampiona Indijan Velsa. Rodik će u polufinalu igrati sa pobednikom četvrtfinalnog duela između Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra.

Đoković je loše ušao u meč i prepustio protivniku već prvi servis-gem, uz samo jedan osvojen poen. U sledećih nekoliko gemova srpski teniser je uspeo da povrati samopouzdanje, ali ne i da ugrozi Rodika na njegovom servisu. U devetom gemu, Amerikanac je iskoristio treću brejk loptu i rešio set u svoju korist sa 6:3.

Tek u trećem gemu drugog seta Đoković je imao brejk loptu, ali je Rodik uzvratio sa dva karakteristična servisa i spasio gem. Đoković je uspeo da izjednači na 2:2, ali je to bio poslednji gem koji je osvojio.

Sledeća četiri pripala su Rodiku, uz dva brejka, najpre u šestom gemu, kada je Đoković poslao jednu loptu u mrežu, a zatim i u osmom, kada je svetski broj 3 duplom servis greškom poklonio Rodiku set i meč loptu, a Amerikanac koristi već prvu nakon što je Đoković poslao loptu u aut.

Rodik je tako poveo sa 3:2 u međusobnim duelima i u polufinalu će igrati protiv Nadala ili Del Potra. Sa druge strane, Đoković nastavlja ATP turneju sledeće nedelje u Majamiju.

Đoković - Rodik 0:2 (3:6, 2:6) - prvi servis: 67% - 79%; osvojeni poeni na prvi servis: 50% - 68%; na drugi servis 50% - 80%; ukupno osvojenih poena na servis: 50% - 71%; na servis protivnika 29% - 50%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: