Španski presedan: Valensija neće A licencu od Evrolige

Potpresednik španske Valensije Pako Raga rekao je da njegov klub ne bi prihvatio A licencu elitnog evropskog takmičenja.

Izvor: MLJ

Petak, 20.04.2018.

19:32

Španski presedan: Valensija neće A licencu od Evrolige
Starsportphoto

Raga to objašnjava željom da se do evropske košarkaške elite dođe na osnovu učinka na terenu.

Valensija je prošle godine igrala u finalu Evrokupa u kom je izgubila od Unikahe, pa je Unikaha tako dobila propusnicu za Evroligu. Osim toga, Valensija je iste godine osvojila titulu u Endesa ligi.

"Hoćemo da igramo u Evroligi na osnovu svojih postignuća na terenu. Ne želimo A licencu, ali hoću da budem jasan: Evroliga nam je nije ni nudila. Međutim, ukoliko bi se to dogodilo, odbili bismo je", rekao je Raga, prenose španski mediji.

Valensija je ove sezone u Evropi bila solidna sa 12 pobeda i 18 poraza u Evroligi u kojoj je regularni deo sezone završila na 11. mestu, tri mesta ispred Crvene zvezde.

Da podsetimo, srpski klub nije uspeo da se plasira u Evroligu naredne sezone jer je u finalu regionalne ABA lige poražen sa 3-1 od podgoričke Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: