Spektakl u najavi: "Drim tim", "Orlovi" i "Kenguri" na Etihadu

Pre nekoliko dana Košarkaški savez Australije saopštio je da će 2019. godine njihova selekcija igrati pripremne utakmice sa SAD pred Svetsko prvenstvo u Kini.

Izvor: PT

Petak, 23.03.2018.

17:00

Spektakl u najavi:
Photo by Ryan Pierse/Getty Images --- stadion Etihad u Melburnu

Utakmice "Drim tima" i "Kengura" igraće se 22. i 24. avgusta na fudbalskom stadionu Etihad u Melburnu koji prima preko 50.000 ljudi.

Sprema se veliki spektakl pred Mundobasket koji kreće 31. avgusta naredne godine, a prema rečima generalnog direktora KS Australije Entonija Mura moguće je da pored SAD učestvuju i druge selekcije.

Jedna od najatraktvnijih za njih je Srbija, za koji Mur kaže da nisu zaboravili poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Riju.

"Naš trener Andrej Lemanis želi da odigra pet ili šest pripremnih utakmica za Mundobasket. Dve smo već 'rezervisali' sa Amerikom. Njegova želja, kao i moja i od Jana Stirlinga, je Srbija protiv koje smo igrali utakmicu u Rio de Žaneiru. Oni su nas apsolutno pregazili u polufinalu i nismo im to zaboravili", rekao je Mur.

Takođe, pored Srbije, "kandidati" za pripremne utakmice u Australiji su još Litvanija, Francuska, Španija i Argentina. Na zvaničnom sajtu NBL (Nacionalna košarkaška liga) navodi se da bi igrači poput Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića i Miloša Teodosića doneli "veliku zabavu" navijačima u Australiji i da bi utakmice dve selekcije bila izuzetno zanimljiva.

"Želili bismo da igramo protiv tih ekipa u avgustu 2019. godine, pre nego što odemo u Kinu", zaključio je Mur.

Za sada je samo sigurno da će Australija i Amerika odigrati mečeve 22. i 24. avgusta, međutim ukoliko dođe do poziva i naš Savez prihvati, kao i Savezi Španije, Litvanije, Francuske i Argentine, možda bismo mogli da gledamo veliki pripremni turnir pred Mundobasket.

Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: