EP: Hrvatska dobila Island i odigrala za Srbiju

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske pobedila je Island sa 29:22, u drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2018.

21:50

EP: Hrvatska dobila Island i odigrala za Srbiju
Getty Images

Izabranici Lina Červara ovim trijumfom plasirali su se u narednu rundu takmičenja, dok se Island i dalje nalazi u povoljnoj situaciji.

Islanđani su u prvom kolu savladali Švedsku, a s obzirom da smo mi poraženi od "Vikinga", lako je zaključiti da je Island favorit u meču sa "Orlovima".

Ipak, ukoliko naši smanje greške na minimum mogli bi do dobrog rezultata i pobede (od četiri gola) koja nam je neophodna ukoliko želimo prolaz među 12 najboljih.

Kada je reč o meču Hrvatska i Islanda, "Kockasti" su u drugom poluvremenu prelomili meč, pošto je na poluvremenu bio egal (14:13).

Najefikasniji kod Hrvata bio je Luka Cindrić sa sedam golova, dok su po četiri postigli Stepančić, Mamić, Štrlek i Karačić.

Kod Islanda njihov najbolji igrač Aron Palmarson je postigao pet golova, dok je četiri u gol ubacio Gunarson.

U grupi B Norveška je savladala Belorusiju sa 33:28 i pred poslednje kolo oba tima imaju učinak 1-1. Francuska je prva sa dva trijumfa, dok je Austrija bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: