Stejt dipartment upozorava pred meč u Humskoj

Stejt dipartment izdao je saopštenje na zvaničnom "Tviter" profilu u kojem upozorava građane SAD u Srbiji na moguće nasilje pred meč Partizana i Videotona.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

22:05

Stejt dipartment upozorava pred meč u Humskoj
Starsportphoto

Partizan u četvrtak od 21 čas dočekuje mađarskog predstavnika u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, a Stejt dipartment se oglasio saopštenjem, uprkos tome što se utakmica igra pred praznim tribinama.

U njemu se američki građani upozoravaju da u vreme utakmice ne prolaze u blizini stadiona jer su moguće gužve i incidenti.

"Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu obaveštava američke državljane da će u četvrtak, 17. avgusta, od 21 sat fudbalski klub Partizan igrati protiv Videotona (Mađarska) na stadionu u Beogradu. Postoji mogućnost nasilja pre, tokom i posle meča. Očekujte policijsku aktivnost i gužvu oko stadiona. Osoblje ambasade se savetuje da generalno izbegava prilazak stadionima tokom visoko rizičnih sportskih događaja. Čak i mirne demonstracije mogu da se pretvore u sukobe i izazovu nasilje. Potrebno je da izbegavate mesta gde može doći do demonstracija, kao i da budete oprezni ako ste u blizini većih okupljanja, protesta ili demonstracija", stoji u saopštenju.

Inače, prema pravilima UEFA, navijačima Partizana, ne samo da nije dozvoljen ulazak na tribine, već je zabranjeno i okupljanje u blizini stadiona.

Prva utakmica na programu je u Humskoj od 21.00, dok je revanš za nedelju dana u Mađarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: