Vujanić za B92: Aranitovićev pravi potez, kao moj

Preći iz Zvezde u Partizan i obrnuto se u Srbiji ravna sa smrtnim grehom. Jedan od onih koji su taj greh "okajali" je i bivši reprezentativac Miloš Vujanić.

Izvor: MLJ

Sreda, 09.08.2017.

14:41

Vujanić za B92: Aranitovićev pravi potez, kao moj
Foto: StarSport

Sličan potez je u sredu napravio 19-godišnji bek Aleksandar Aranitović, a Vujanić za B92 kaže da je najbolji mogući jer u Zvezdi nije dobio šansu.

Od Vujanićevog prelaska je prošlo 16 godina, ali se i košarkaška slika u Srbiji umnogome promenila. Sama država promenila tri naziva.

"Ja sam u tom periodu napravio najbolji potez u svojoj karijeri, prelaskom iz Zvezde u Partizan s tim što je Zvezda u tom periodu bila loša: loša organizacija, loši rezultati i dobio sam ponudu od Partizana koju sam prihvatio i ispostavilo se kao pun pogodak. Partizan je posle četiri godine dominacije Budućnosti napravio vrlo jak sastav sa Duškom Vujoševićem i ostalo sve znamo kako je išlo", kaže Vujanić za B92.

Partizan je pod Vujoševićem počeo sa dominacijom koja je trajala više od decenije, ali je u međuvremenu Zvezda preuzela primat. Vujanić kaže da upravo to može da pogoduje razvoju Aranitovića.

"Sad je Partizan u nekoj drugoj situaciji i dosta lošijoj nego kada sam ja prelazio. On je mlad, tek će da pokaže svoje umeće. Ima peh sa tim povredama ali je mlad i to je dobro što se sad desilo. Mislim da je Partizan za njega u ovom trenutku odlična opcija. Klub kreće od samog početka sa mladim igračima i tu on mora da traži svoju šansu oko igranja i da se nameće", ističe bivši reprezentativac.
Foto: StarSport
Druga strana medalje je kako će navijači Crvene zvezde prihvatiti odluku talentovanog igrača da pređe u redove Partizana.

"Dosta je godina prošlo, imao sam par problema, poziva i poruka, ali to je bilo baš davno. Sigurno ja koji sam u tom trenutku kapiten Zvezde i jedan od najboljih igrača sam prešao u Partizan i to je posle Tomaševića bio stvarno bum. Bio je jedan težak period i stresan, ali pregrmelo se i poklopile su se kockice u Partizanu pa sam posle igrao i u evropskim klubovima" , kaže Vujanić.

Predstojeću godinu zbog toga treba samo da se fokusira na košarkaški napredak i da se ne bavi stvarima van terena.

"Dečko ima potencijal i tek treba da igra, ne treba da se obazire na to nego da sad nađe vremena za napredak i da ovu godinu iskoristi maksimalno kako bi se vratio na košarkašku scenu, nema potrebe da se bavi nekim glupostima. Napravio je jedan pravi potez u karijeri i to tako treba gledati", dodaje nekadašnji bek "večitih".

Na pitanje koja je logika za igrača da iz jačeg kluba pređe u slabiji, Vujanić kao bitan razlog navodi – minutažu.
Foto: StarSport
"Logika je ta što Zvezda ima organizaciju, igra Evroligu, F4 je u Beogradu. A on ima povredu, nije igrao, dosta putovanja ima, dosta utakmica. Igrač koji dođe iz povrede nema toliko prostora da dobije šansu. Partizan je poslednjih godina u problemima i tu svaki igrač treba da traži svoju šansu", kaže Vujanić.

Jedan od aduta Partizana je u ovom trenutku i trener Miroslav Nikolić, a klub se takmiči za titule u kakvom god stanju se nalazio.

"Muta će sigurno puštati mlade igrače kao što je i najavio i on mu tu treba sad. Džaba njemu jak ugovor u Zvezdi i finansijski sve dobro kada ne igra dve godine i šta će da radi... do sledeće godine ništa, ko će ga uzeti. I za džabe bih prihvatio da igram, samo da se vratim na mapu i da me vide, a posle lako. Partizan će se uvek boriti za trofej, tako da tu ne gubi ništa", zaključuje nekadašnji plejmejker Zvezde i Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: