Partizan: Vučić predano i marljivo pomaže sportu

Fudbalski klub Partizan izdao je novo saopštenje u kojem je pohvalio rad premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića i njegov odnos prema 'crno-belima'.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 18.05.2017.

10:51

Partizan: Vučić predano i marljivo pomaže sportu
Foto: StarSport

Partizan je na zvaničnom sajtu napisao da je Vučić "reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine", kao i da "svakodnevno predano i marljivo pomažu sport u ovoj zemlji".

Iz kluba iz Humske su pozvali da se u nedelju "navija za za naše junake ovog doba, ostavimo po strani sve drugo, osim crno-belo u srcu".

Ta rečenica je poprilično nejasna jer je poznato da je Partizan kažnjen zbog navijača i poslednje kolo će igrati pred praznim tribinama protiv lučanske Mladosti.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

"U svojoj, više od sedam decenija dugoj istoriji i tradiciji, FK Partizan je odlikovala tolerancija, trpeljivost i prava, iskonska i iskrena ljubav njegovih navijača prema klubu. Za naš klub su oduvek navijali oni koji znaju reči čika Duška Radovića da se za druge navija a Partizan voli.

Partizan se voli i kada je teško, jer nije uvek lako, ali je uvek lepo biti navijač ovog slavnog kluba.

Partizan, zato, prepoznaje i vrednuje svaku dobru nameru, gest i sportsku volju koja čini da naš klub živi i bori se na fudbalskom terenu.

Premijer Srbije i izabrani predsednik je reprezent državnog jedinstva i personifikacija demokratske tekovine da poštujemo izbor i volju većine nas.

Međutim, imamo sreću da je on i čovek sporta.

Vlada Republike Srbije i njen premijer, Aleksandar Vučić, svakodnevno predano i marljivo pomažu sport u ovoj zemlji. Srbija je ponosni domaćin vaterpolo, košarkaških, futsal i atletskih prvenstava, naši olimpijci su nadmašili sve rekorde u broju medalja sa nekog olimpijskog takmičenja, grade se novi sportski objekti a sportski radnici imaju razloga da sa optimizmom gledaju u budućnost sporta u Srbiji.

FK Partizan prepoznaje i vrednuje koliko je lično Aleksandar Vučić imao razumevanja kada je Partizanu bilo teško, kada je vojevao bitku sa organima UEFA da bi naši navijači ovog leta i jeseni gledali evropski fudbal u Beogradu.

Ta pomoć bila je presudna. Istina je jedna i nedeljiva. Prijatelji se, znamo, u nevolji prepoznaju. A on je prijatelj sporta.

FK Partizan prepoznaje i vrednuje kakvog partnera ima u Vladi Republike Srbije u svakodnevnim, manje oku javnosti vidljivim, bitkama. Uz to razumevanje i podršku, mi te bitke dobijamo. Na dobrobit sporta u celini, jer Aleksandar Vučić vrlo dobro oseća da je državno jedinstvo snaga ove zemlje.

Mi se bavimo sportom, najplemenitijim izrazom životnog zadovoljstva. Lepota ove igre je u trofeju koji je na dohvat ruke. Naši igrači i trener su zaslužili da sve ono što su znojem izgradili niko od nas neodgovornošću ne prolije.

Junaštvo je, kaže Marko Miljanov, sebe odbraniti od drugog a čojstvo drugoga odbraniti od sebe. Navijači Partizana, uvereni smo, znaju i za čojstvo i junaštvo.

Navijajmo u nedelju za naše junake ovog doba, ostavimo po strani sve drugo, osim crno-belo u srcu.

Tom sinergijom ljubavi i podrške, tako svojstvenom Partizanu, bićemo šampioni!

A dva šampiona će umeti da se cene.

Živeo Partizan!", stoji u saopštenju Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: