Toni Parker vraća Francuze u Evrokup, želi u EL

Posle turskih, i italijanski i francuski klubovi su odlučili da se naredne godine ponovo takmiče u Evrokupu umesto u FIBA Ligi šampiona.

Izvor: mn

Utorak, 14.03.2017.

17:01

Toni Parker vraća Francuze u Evrokup, želi u EL
Foto: Getty images

Timovi iz Francuske su igrali isključivo u FIBA Ligi šampiona, ali predsednik ASVEL-a Toni Parker je istakao da njegova zemlja mora imati predstavnika u dva najjača evropska takmičenja – Evroligi i Evrokupu.

"Imamo dobre odnose sa Evroligom i već sam čelnicima francuskog saveza i lige rekao da ćemo naredne sezone igrati u Evrokupu. Imamo takvu viziju da želimo da budemo evroligaški tim u narednim sezonama. Nadam se da će biti postignut dogovor između FIBA i Evrolige, za dobrobit košarke“, rekao je Parker.

Osim Emporio Armanija, koji ove sezone igra u Evroligi, italijanski klubovi takmičili su se u takmičenju pod okriljem FIBA.

Predsednik italijanskog šampionata Egidio Bjanki rekao je da će Italija naredne sezone imati jednog predstavnika u Evroligi, to će ponovo biti milanski tim, a dva u Evrokupu, dok će pokušati da preko specijalnih pozivnica pokušaju da se domognu još jednog mesta.

Ostaje da se vidi da li će i ostali predstavnici, poput Srbije i Grčke, koji ove sezone nisu imali predstavnike u Evrokupu, krenuti istim putem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: