Baskonija "iskalila bes" na Barseloni

Košarkaši Baskonije deklasirali su Barselonu 93:79 u 20. kolu Evrolige, dva dana nakon ubedljivog poraza od Zvezde.

Izvor: AK

Petak, 27.01.2017.

21:16

Baskonija
Foto: Getty images

Baski su domaćina slomili sa 30:20 u trećem kvartalu stekavši nedostižnih 20 poena prednosti.

Tim iz Vitorije ostvario je 12. pobedu u Evroligi i izjednačio se sa Zvezdom na deobi pete pozicije, dok je Barselona 12. porazom napravila korak unazad u borbi za plej-of.

Baskonija je imala petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom na ovom meču, a najefikasniji je bio Šejn Larkin sa 18 poena, 5 asistencija i 4 ukradene lopte.

Pratili su ga Čejs Badinger sa 15, Adam Hanga sa 14 uz sedam skokova, te Johanes Vojtman i Kim Tili sa po 13 poena.

U redovima Barselone najbolji je bio Tajriz Rajs sa 15, 14 je dodao Aleksandar Vezenkov uz pet skokova, 11 je postigao Vitor Faverani, a deset Džastin Doelman.

Baskonija u sledećem kolu igra još jedan španski derbi, sa drugoplasiranim Real Madridom, dok Barselona posle četvrtog poraza u pet kola gostuje Žalgirisu.

U prethodna dva meča odigrana u petak, poraze su doživeli Darušafaka i Anadolu Efes, što kao i u slučaju Barselone ide značajno u korist Crvene zvezde u borbi za plej-of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: