Repriza Vimbldona u Rimu – Nadal na Kirjosa

Peti teniser sveta Rafael Nadal bez većih problema se plasirao u treće kolo Mastersa u Rimu.

Izvor: ÐN

Sreda, 11.05.2016.

21:19

Repriza Vimbldona u Rimu – Nadal na Kirjosa
Photo by Al Bello/Getty Images

Nadal je u svom prvom meču u prestonici Italije savladao Filipa Kolšrajbera iz Nemačke, rezultatom 6:3, 6:3.

Rafa je odigrao onoliko koliko mu je bilo potrebno protiv 26. igrača na ATP listi, u prvom setu napravio je jedan brejk, u drugom je tri puta oduzeo servis rivalu i to mu je bilo dovoljno da posao završi za nešto više od 80 minuta igre.

On će se u sledećem kolu sastati sa Nikom Kirjosom koji je u derbiju dana eliminisao Miloša Raonića – 7:6 (7-5), 6:3.

Australijanac je još jednom pokazao da od njega možemo da očekujemo velike stvari – posle razmenjenih brejkova na startu, sačuvao je servis do taj brejka gde je bio sigurniji, a onda ekspresno poveo 5:1 u drugom.

Kanađanin je vratio jedan brejk, ali je Kirjos sigurno odservirao i obezbedio drugi međusobni duel sa Nadalom. Jedini put su se sastali na Vimbldonu 2014. kada je 21-godišnjak iz Kanbere napravio jednu od najvećih senzacija u istoriji turnira.

Rišar Gaske nije imao problema protiv Andreasa Sepija (6:3, 6:4), a siguran je u španskom derbiju bio David Ferer, koji je sa 6:4, 6:3 izbacio Giljerma Garsija-Lopesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: