Mega dobila Partizan, blistao Luvavu

Kopšarkaši Mega Leksa pobedili su Partizan u Sremskoj Mitrovici sa 76:59, u duelu 2. kola regionalne ABA lige.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

17:00

Default images
foto: StarSport

Ekipa Dejana Milojevića je tako stigla do prve pobede u sezoni, dok je tim Petra Božića pretrpeo i drugi poraz.

Mega je furiozno otvorila duel. Serijom trojki je posle pet minuta imala velikih 16:2, ali je Partizan krajem prve i početkom druge deonice uzvratio na isti način – 18:18.

Usledila je nova serija Mege koja do kraja meča nije ispuštala prednost. Partizan je priliku za preokret imao početkom poslednje deonice kada je izjednačio na 53:53, ali je na drugoj strani usledila odlučujuća serija domaćina 11-0.

Timoti Luvavu bio je ubedljivo najbolji pojedinac utakmice sa 27 poena (6-9 za tri), 6 skokova i 3 ukradene lopte. Ognjen Jaramaz dodao je 13 poena i 5 asistencija, a Samardžiski je uz 12 poena imao 10 skokova. U ekipi Partizana, Vrabac je imao 13 poena, 5 skokova i 5 asistencija, a Marinković je uz 13 poena imao 5 skokova i 2 asistencije.

Tok meča:

Ekipa Dejana Milojevića počela je meč izuzetno raspoloženo, posebno u šutu za tri poena. Luvavu je ubacio dve, Jaramaz i Aranitović po jednu trojku bez promašaja, pa je Mega brzo stigla do dvocifrene prednosti.

U petom minutu u strelce se upisao i Samardžiski, pa je na semaforu stajalo velikih 16:2 za domaćina.

U nastavku prve deonice Partizan je došao do daha poenima sa linije slobodnih bacanja, Mega je ušla u seriju loših napada, pa je Vanja Marinković trojkom kompletirao seriju 9-0 crno-belih (16:11).

Seriju Partizana prekinuo je Samardžiski sa poludistance, pa je Mega posle prvih 10 minuta imala +7 (18:11).

Start druge deonice pripao je Partizanu. Milutinović je ubacio trojku, na to su se nadovezali Vrabac i Marinković, pa su crno-beli izjednačili na 18:18.

Igralo se rastrzano i u serijama, pa je sada bio red na seriju Mege. Domaći tim postigao je devet uzastopnih poena i vratio vođstvo na svoju stranu – 27:18. U finišu prvog poluvremena Mega je zadržala prednost. Partizan je promašivao otvorene šuteve za tri poena, pa je domaći tim posle 20 minuta vodio sa 36:30.

Ni u trećoj deonici nije se promenilo stanje na parketu. Obe ekipe pravile su veliki broj osnovnih grešaka, a Mega je uspevala da zadrži vođstvo iz prvog dela.

Aleksandar Cvetković je trojkom spustio Partizan na minus četiri, ali je na drugoj strani uzvratio Luvavu na isti način – 49:42. Bivši plej Zvezde pogodio je trojku uz zvuk sirene na kraju prvog poluvremena, a isto je uradio i na kraju treće deonice – 53:48 pred poslednjih 10 minuta.

Na startu poslednje deonice Vrabac je ubacio trojku, Marinković je potom poentirao i Partizan je izjednačio – 53:53.

Ipak, usledio je tajm-aut Milojevića posle kojeg je njegov tim odgovorio na pravi način. Luvavu je ubacio devet, Samardžiski dva poena, pa je Mega stigla do nove dvocifrene prednosti – 64:53.

Tu je pobednik praktično i odlučen, pa je Mega u finišu mirno privela utakmicu kraju u svoju korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

301 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: