Umorna Ana predala meč 1. kola

Srpska teniserka Ana Ivanović predala je Anastasiji Pavljučenkovoj meč prvog kola turnira u Vuhanu pri vođstvu Ruskinje 7:5, 6:5.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

12:20

Default images

Još se ne zna tačan uzrok Anine predaje, a spekuliše se da je u pitanju levi butni mišić.

Nešto manje od 30 sati nakon što je osvojila turnir u Tokiju, Ana je morala ponovo na teren, ali očigledno da nije bila spremna za najveće napore. U drugom kolu Ruskinja će igrati sa Kejsi Delakvom iz Australije.

Jelena Janković se plasirala u drugu rundu trijumfom nad Kristinom Mekhejl.

Ana je odlično počela meč i povela je sa 3:0, pri rezultatu 3:1 vodila je 40:15, ali je Ruskinja uspela da preokrene i da napravi brejk. Pri vođstvu 4:3 Ivanovićeva je propustila jednu brejk loptu, a potom je Pavljučenkova napravila brejk u 11. gemu, iako je srpska teniserka opet vodila 40:15.

I naredni gem bio je neizvestan, Ana je spasla četiri set lopte, zatim je propustila jednu brejk priliku pre nego što je Ruskinja okončala set – 7:5.

Posle razmene brejkova na startu drugog seta, Ana je u trećem gemu spasla četiri gem lopte i povela sa 2:1. Novi brejk Pavljučenkova je napravila brejk u sedmom gemu, povela je i sa 5:3, ali se Ivanovićeva vratila i izjednačila na 5:5.

U 11. gemu Ana je spasla tri vezane brejk lopte, nije mogla i četvrtu, a posle tog gema zatražila je medicinski tajm aut, da bi posle pet minuta rešila da preda meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: