Maribor, APOEL, Porto, BATE u eliti

Ekipe Porta, Maribora, BATE Borisova i APOELA plasirale su se nakon Zenita u Ligu šampiona.

Izvor: AK

Utorak, 26.08.2014.

21:00

Default images

Najveće iznenađenje prvog dana revanša plej-ofa napravio je Maribor koji je golom Brazilca Markosa Tavaresa šokirao Seltik u Glazgovu i sa ukupnih 2:1 ušao među elitu.

Najubedljiviji u revanšu bio je APOEL koji je sa 4:0 deklasirao Olborg, siguran je bio i BATE koji je sa 3:0 nadigrao Slovan, ali je tim iz Bratislave slomnjen tek sa igračem manje. Porto je rutinski golovima u drugom delu sa 2:0 potvrdio pobedu iz Lila.

Ranije u utorak Zenit je ubedljivom pobedom nad Standardom prvi izborio mesto u eliti. U sredu se igra još pet revanša.

Derbi će biti okršaj Arsenala i Bešiktaša na Emiratima, interesantno će biti i u Baskiji gde gostuje Napoli posle 1:1 u Italiji, dok će Bajer, Steaua i Salcburg braniti minimalnu prednost protiv Kopenhagena, Ludogoreca i Malmea.
foto: Beta/AP
Prvi je posao u revanšu završio APOEL. Već na poluvremenu kiparski šampiona je imao dva gola prednosti protiv Danaca. Gosti su definitivno srušeni sa dva gola u roku od jednog minuta polovidnom drugog dela meča.

BATE je krajem poluvremena stekao prednost protiv Slovana i u nastavku čekao da se rival otvori kako bi dokrajčio posao. Slovaci su bili u igri sve do poslednjih deset minuta kada je isključen Sumah. To Belorusi maksimalno koriste te sa dva gola pet minuta pre kraja potvrđuju plasman u elitu.

Porto je rutinski čuvao prednost iz Lila, dozvolio rivalu da juri rezultat čekajući da se izmore i otvore prostor, što se dogodilo u drugom delu. Već u petom minute nastavka Brahimi donosi prednost Portu, a tačku na dvomeč 20 minuta pre kraja stavnja Džekson Martines.
foto: Beta/AP
Najdramatičnije je bilo u Glazgovu, Maribor je igrao sjajno u revanšu, propustio nekoliko šansi u prvom poluvremenu, da bi 15 minuta pre kraja sjajnim golom Markos Tavareš odveo Slovence u Ligu šampiona. U trećem minutu nadoknade vremena Virdžil van Dajk je imao zicer sa nekoliko metara za produžetke, ali je Jasmin Handanovič zadivljujućom odbranom postao heroj Maribora.

Liga šampiona, plej-of:
APOEL – Olborg 4:0 (prvi meč 1:1)
Oliveira 29, De Vinsenti 44, Aloneftis 64, Šeridan 65
BATE Borisov – Slovan Bratislava 3:0 (1:1)
Gordejčuk 41, Krivec 84, Rodionov 85
Porto – Lil 2:0 (1:0)
Brahimi 49, Martines 69
Seltik – Maribor 0:1 (1:1)
Tavareš 75
Zenit – Standard Lijež 3:0
Rondon 30, Hulk 54p, 58

Sreda:
Arsenal – Bešiktaš (prvi meč 0:0)
Atletik Bilbao – Napoli (1:1)
Bajer Leverkuzen – Kopenhagen (3:2)
Ludogorec – Steaua (0:1)
Malme – Salcburg (1:2)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: