Muslin: Ne vraćam se u Zvezdu

Srpski stručnjak Slaboljub Muslin demantovao je pisanja velokog broja srpskih medija da bi mogao da se vrati na klupu Crvene zvezde.

Izvor: B92, zurnal.rs

Subota, 28.09.2013.

09:28

Default images

Muslin je sa Zvezdom na početku ovog veka osvojio tri titule, ali je otišao sa "Marakane" 2004. godine posle žestokog sukoba sa Draganom Džajićem, koji je ponovo na čelu Zvezde.

"Pratim šta se dešava u Zvezdi, ali sa velike udaljenosti. U ovakvoj situaciji teško neko može da pomogne. Privatizacija je jedino i najbolje rešenje", rekao je Muslin.

Zvezda je po ko zna koji put ušla u sezonu sa velikim ambicijama iako je tokom leta otišlo i došlo po 14 fudbalera, ali su eliminisani rano u Evropi, a potom u JSL dobila tek tri od šest utakmica.

"Zvezda mora da gleda kako da se izvuče iz krize, a ne vidim drugo rešenje osim privatizacije. Komunistički sistem 'svačije – ničije' nikome ne odgovara. Ko uloži lične pare u razvoj srpskog fudbalskog giganta, neće dozvoliti da se ni jedan dinar odlije bez provere. ", dodao je Muslin u izjavi za "Sportski žurnal".

Posle šest godina bez titule nestrpljenje na Marakani je na vrhuncu, što verovatno samo još više šteti klubu.
StarSport
"Razumem navijače, u proseku ih je 20.000 na utakmici, zaslužuju bolje rezultate. Pitanje je, međutim, ima li kvaliteta za tako nešto. Vidim da se u Zvezdu vraćaju igrači za koje je nekada procenjeno da nisu dovoljno perspektivni. Gledano sa strane, ili su oni napredovali, ili su se kriterijumi smanjili", smatra Muslin.

Poslednjih desetak dana Zvezda je doživela remi i poraz, a slavila je tek u Kupu. Odmah je pokrenuto pitanje smenje trenera Slaviše Stojanovića, kada su i počele spekulacije o povratku Muslina.

"Ništa se ne može promeniti preko noći. Svi smo napali Sinišu Mihajlovića, jer smo nestrpljivi. Realno, kada se pogleda za uspeh su nedostajali golman, centarfor i malo sreće. U Belgiji je trebalo da vodimo u prvom poluvremenu, potpuno smo nadigrali Hrvatsku. Bio je veliki entuzijazam kada je selektor dolazio, sada bi svi da ga teraju. Ne treba kriviti struku", ističe iskusni trener.

Muslin je u avgustu napustio klubu ruskog Krasnodara, koji je vodio tri godine i postavio temelje za konzistentnost u Premijer ligi.

"Došlo je do raskoraka u vođenju sportske politike. Išli smo po planu ali smo bili malo nestrpljivi. U moje vreme nisu se kupovale vedete. Sada su doveli fudbalere iz Spartaka, CSKA, Đenove. Sa druge strane, sa Aleksandrom Marjanovićem, direktorom omladinske škole sam napravio dobar posao. Uslovi za rad u klubu su odlični, mogu da budu bolji od gradskog rivala Kubanja", istkao je Muslin demantovavši vesti da mu je početkom avgusta pozlilo tokom utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: