Crvena zvezda je na krovu Evrope!

Vaterpolisti Crvene zvezde zaokružili su fantastičnu sezonu na savršen način, prvom titulom Lige šampiona u istoriji kluba.

Izvor: A. Gutoviæ

Subota, 01.06.2013.

19:41

Default images

Ekipa Dejana Savića je u finalu na Banjici posle sjajnog duela i velike borbe savladala favorizovani dubrovački Jug sa 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1).

Zvezda je neverovatnu sezonu završila osvojivši trofeje u svim takmičenjima u kojima je nastupala. U finalu Kupa pobeđen je Partizan, u finalu domaćeg šampionata pao je Radnički, a sada i najveći favorit od početka sezone za titulu u Ligi šampiona.

Starsport
Finalni duel protekao je u velikoj borbi, ali Zvezdini vaterpolisti su tokom celog toka utakmice delovali kao bolji tim. Igrali su, kao i tokom cele sezone, fantastičnu kombinovanu odbranu, Prlainović je navlačio igrače na sebe i svojim saigračima znatno olakšavao posao, a ponovo je 'roletnu' ispred gola spustio Denis Šefik.

Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Duško Pijetlović sa dva gola, dok su po jedan postigli Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Boris Vapenski, Viktor Rašović, Strahinja Rašović i Marko Avramović. Jug je predvodio Nikola Janović sa tri gola, dva je postigao Miho Bošković, a po jedan Maro Joković i Nikša Dobud.
Starsport
Duel je loše počeo po srpskog šampiona. Janović je preko duplog bloka strahovitim udarcem doveo Jug do prednosti. Usledio je odličan period u igri crveno-belih. Pijetlović je izjednačio nakon sjajne asistencije Prlainovića, a preokret je doneo Nikola Rađen takođe u situaciji sa igračem više.

Do kraja prve deonice Jug je imao nekoliko prilika sa igračem više, a iskoristio je samo jednu – Joković je izjednačio na 2:2.
Starsport
U drugoj deonici ekipa Dejana Savića propustila je priliku da se odlepi. Počelo je fantastičnim golom Andrije Prlainovića, imali su crveno-beli nakon toga tri napada i prilike da povedu prvi put sa dva gola viška, ali nisu uspeli i to je kaznio Janović svojim drugim golom.
Starsport
Ono što nisu uspeli u drugoj, vaterpolisti Crvene zvezde uradili su u trećoj deonici. Strahinja Rašović pogodio je za 4:3, a onda je Pijetlović nakon prelepe akcije povećao na velikih 5:3.

Tu je međutim Zvezda stala, a Jug je polako počeo da se vraća. Bošković je u sutiaciji sa dva igrača više postigao svoj prvi gol, izjednačio je Nikša Dobud sa pozicije centra, a potpuni preokret doneo je nezaustavljivi Janović svojim četvrtim golom.

Izjednačenje Zvezdi pred poslednju deonicu doneo je Viktor Rašović sa desnog krila.
Starsport
Poslednja četvrttina donela je, kao što se i očekivalo, veliku dramu. Počelo je prvim golom na utakmici Borisa Vapenskog, ali Bošković je nakon trominutnog napada izjednačio.

Delovalo je da će igrački kvalitet i iskustvo Juga biti presudni u finišu, ali tako nije mislio Avramović koji je sjajnim golom dva i po minuta pre kraja doneo 8:7 crveno-belima. U samom finišu i publika je odradila svoj deo posla, Zvezda je uz sjajnu podršku igrala neverovatnu odbranu pa Jug nije uspeo do kraja da savlada maestralnog Šefika na golu i veliko slavlje moglo je da počne.

U meču za treće mesto, koji je prethodio finalu, ‘crno-beli’ su poraženi od Barselonete sa 11:10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

514 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: