Kranjčar: „Stvarnost, ne san“

Selektor reprezentacije Crne Gore Zlatko Kranjčar dan posle 0:0 protiv Engleske Londonu rekao je da rezultati njegovih igrabranika nisu san, već stvarnost.

Izvor: JT

Sreda, 13.10.2010.

20:44

Default images

Crnogorci su u prva četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zabeležili tri trijumfa i jedan remi i zauzimaju prvo mesto u grupi G.

“Sve četiri utakmice smo odigrali na rezultat. Utakmica na “Vembliju” je pokazala da smo u takmičarskom smislu zaskočili Engleze, da im nismo dali puno mogućnosti da razviju svoj stil igre”, istakao je Kranjčar.

Imali su terensku incijativu i napadali su, ali nisu bili efikasni i nisu mogli da sprovedu igru jer mi to nismo dozvolili”, dodao je Kranjčar.

Selektor Crne Gore je istakao i da je svestan da su osvajanjem boda u Londonu ambicije porasle.

Crna Gora ima kvalitet i potencijal za drugo mesto. Te ambicije i dalje ostaju. Blizu smo tog cilja i smatram da sa još jednom pobedom osiguravamo drugo mesto. Ukoliko se poklope neki rezultati u martu, u duelima Bugarske i Švajcarske, odnosno Engleske i Velsa, mogla bi da nam se otvori mogućnost da budemo najbolji drugi, ili možda i prvi”, naglasio je Kranjčar.
Beta
Reprezentacija Crne Gore je u četiri odigrana meča postigla tri gola, a nije primila nijedan. Kranjčar je upoređujući odnos primljenih golova u prošlim i ovim kvalifikacijama, rekao da je Marko Baša doneo stabilnost i sigurnost odbrani.

Na nesavladivost odbrane uticala je dobra forma svih i golmana Mladena Božović”, rekao je Kranjčar, koji žali što na Vembliju nije mogao da računa na kapitena Mirka Vučinića, “Vučinić je u postavci odbrane, sa Ferdinandom i Leskotom, mogao puno da uradi i dovede ih u mat poziciju”.

Iako je pre meča Engleska slovila kao apsolutni favorit u duelu sa Crnom Gorom, Kranjčar je naglasio da nijednog trenutka nije razmišljao o porazu, već o mogućnosti da ne izgubi.

Bojao sam se da igrači ne padnu pod pritisak odgovornosti i da Englezi ranim golom ne dođu u situaciju da nas pobede visokom rezultatom. Na sastanku sam predočio igračima da smo u stanju da ne izgubimo, da imaju potencijal i kvalitet i da ne moraju da budu u podređenom položaju”, naglasio je Kranjčar.

Naredni meč u kvalifikacija za Euro 2012. selekcija Crne Gore igra u Podgorici 4. juna naredne godine protiv Bugarske, a u međuvremenu će 17. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: