Otpali Radenović, Bobi i Popović

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković skratio je spisak kandidata za odlazak na predstojeće Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Izvor: Ð L

Sreda, 04.08.2010.

14:45

Default images

Sa spiska od 17 igrača, otpali su plejmejker Bojan Popović, centar Boban Marjanović i krilni centar Ivan Radenović.

Selektor Ivković izrazio je zadovoljstvo urađenim na pripremama u Beogradu, Folgariji i Kovilovu i najavio odlazak na prvi pripremni turnir u Istanbul, gde će pored naše reprezentacije i domaćina turnira Turske igrati i reprezentacija Irana.

"U Kovilovu smo završili treću fazu priprema, radili smo jako kvalitetno i pohvalio bih sve igrače. Podsećam, naša osnovna zamisao je bila da još u Folgariju idemo sa 16, a ne 17 igrača, ali zbog situacije sa Nenadom Krstićem ostali smo do danas sa četiri igrača na poziciji centra, sa isto toliko "četvorki", uz devetoricu bekova. Da bismo ušli u pripremne mečeve sa 14 kandidata morali smo da se zahvalimo po jednom igraču na poziciji pet, četiri i na beku".

Ivković se i pored toga što na Marjanovića neće računati na prvenstvu u Turskoj, pohvalno izrazio o radu novog centra moskovskog CSKA. 



"Rad neće nastaviti Boban Marjanović, kao i prošle godine, ali ja bih istakao da je on igrač koji je u odnosu na prošle pripreme najviše napredovao. Bio je jako dobar tokom treninga, igrači su ga sjajno prihvatili, sa mnom je imao odličnu saradnju. Ipak, gledajući objektivno, imamo iskustvo kapitena Krstića, a i mislim da će ovo biti podstrek za Perovića i Raduljicu u daljem radu. Mislim da će ovo pomoći Marjanoviću u njegovom novom klubu, mi na njega u daljem ciklusu jako ozbiljno računamo". 



Pohvale od selektora za rad na pripremama zaslužio je i Duško Savanović, koji bi posle sjajne sezone u dresu Kahasola mogao da bude “tajni adut” Srbije na predstojećem šampionatu.

"Na poziciji četiri se dosta promenila situacija u odnosu na lane, utoliko što je Duško Savanović ono što je odigrao u ACB ligi, najjačoj ligi u Evropi, ovde na pripremama i potvrdio. Ume da iskreira dosta toga u igri. Dakle, ako su Veličković i Savanović bili nesporni, trebalo je da se odlučim između Radenovića i Mačvana. Mislim da je Ivan Radenović izvanredno radio, ali opet sam dao prednost Mačvanu, pre svega zbog njegovih godina i jako dobre sezone koja je iza njega. Pet godina je mlađi od Ivana, ali i da sam odlučio drugačije ne bih pogrešio. Što se tiče pozicije beka, posle operacije Tripkovića došlo je do novih imena na poziciji beka, a Rašić i Milosavljević su opravdali poziv. Na poziciji jedan su bez premca prošlogodišnji MVP Evrolige Miloš Teodosić i Stefan Marković posle jako dobre sezone, a tu je i Tepić. Gledajući hemiju tima i njegov dalji razvoj, odlučio sam da u 14 ne bude Bojan Popović. On je iskusan igrač, jako mnogo je dao reprezentaciji, učestvovao je prošle godine na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde je mnogo dao. Imaćemo sada svi zajedno jedan zajednički ručak, a u četvrtak smo već na aerodromu i idemo na jednu dužu turneju". 



Na spisku su ostali: Aleksandar Rašić, Marko Kešelj, Novica Veličković, Dragan Milosavljević, Milenko Tepić, Stefan Marković, Miloš Teodosić, Miroslav Raduljuca, Kosta Perović, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Nenad Krstić, Milan Mačvan i Ivan Paunić.

Početak Svetskog prvenstva zakazan je za 28. avgust, a reprezentacije Srbije nalazi se u grupi A, sa Jordanom, Angolom, Argentinom, Australijom i Nemačkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: