B92: Mrđa na putu ka Humskoj

Napadač Vojvodine Dragan Mrđa nalazi se na korak od prelaska u Partizan, saznaje B92.

Izvor: AK

Subota, 17.07.2010.

23:58

Default images

Predsednici dva kluba Dragan Đurić i Ratko Butorović sastali su se u subotu oko 18 časova da dogovore uslove najvećeg transfera u Srbiji ovoga leta.

Dolazak najboljeg igrača JSL prošle sezone u redove šampiona gotovo je izvesan iako je Butorović ranije odbacio takvu mogućnost objašnjenjem da ne želi da pojačava rivala za titulu.

Dragan Mrđa rođen je 1984. godine u Vršcu. Karijeru je počeo u Crvenoj zvezdi 2001. godine, prethodno je igrao u mlađim kategorijama "crveno-belih". Dve sezone je proveo na pozajmici u Jedinstvu iz Uba (2003-2005), a potom je od 2005-2007. igrao za belgijski Lirs, poslednju sezonu na pozajmici u Zulte Varegemu. Sezonu 2007-2008 igrao je za Himki, a onda je prešao u Vojvodinu za koju je na 56 mečeva postigao 35 golova.

Osam utakmica odigrao je i za seniorsku reprezentaciju Srbije i dva puta bio strelac. Bio je i član nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali nije dobio priliku da igra. Na sajtu transfermarkt.de njegova tržišna cena se procenjuje na oko 2.5 miliona evra.

Pored Mrđe u Partizan bi ovih dana mogao da se vrati i bivši kapiten Milan Lola Smiljanić koji bi mogao da dođe kao slobodan igrač iz Espanjola koji još uvek duguje "crno-belima" novac od transfera iz 2007. godine.

Milan Smiljanić je dve godine mlađi od Mrđe, a rođen je u švedskom Kalmaru. Profesionalnu karijeru počeo je 2005. godine u Partizaanu. Posle dve sezone u Humskoj gde je bio i kapiten, 2007. prelazi u španski Espanjol. Za tim iz Barselone je odigrao 49 utakmica, a poslednjih šest meseci bio je na pozajmici u Sportingu iz Hihona. Šest puta je igrao za Srbiju i postigao jedan gol. Njegova tržišna cena je oko 1.2 miliona evra.

Partizan u ovom prelaznom roku doveo Kizita (Vojvodina), Radišu Ilića i Galešića (HIT Gorica, Slovenija), pozajmio Ivana Stevanovica (Sošo), vratio sa pozajmica Živkovića (Metalac GM), Miljkovića (Teleoptik) i Bogunovića (Kadiz), iz Teleoptika i mladog tima povukao Šćepovića i Askovskog.

Prema izjavama celnih ljudi kluba i trenera Stanojevića, prelazni rok je gotov što se dolazaka tiče, očekuje se da još ode Radosav Petrović (Vest Hem), verovatno tokom sledeće nedelje.

Partizan u sredu igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika u Jerevanu. "Crno-beli" brane prednost od 3:1 iz Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: