EL: Armani dobio Real u Milanu

Košarkaši Armani Džinsa pobedili su Real Madrid u Milanu 70:61, u poslednjem meču devetog kola u grupi D.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2009.

23:42

Default images

U ostalim mečevima devete runde igranim u četvrtak Unikaha je slavila u Zagrebu protiv Cibone 77:76, Želgiris je na svom terenu pobedio Nanasi 105:94, Makabi je u Izraelu dobio Olimpijakos 96:83, a pobede su zabeležili i Fenerbahče, Sijena i Tau Keramika.

Real je tokom većeg dela utakmice vodio, ali je Armani u poslednjih deset minuta sjajnom igrom uspeo da preokrene i zasluženo slavi. Najzaslužniji za pobedu Italijana bio je Marko Mordente sa 23 poena. Mejson Roka je postigao 14, a Dejvid Hokins 13. U timu Đoana Plaze Kvinton Hosli je ubacio 13, a Luis Bulok 10 poena.

Do kraja prvog dela takmičenja ostalo je da se odigraju još tri utakmice poslednjeg kola, CSKA - Partizan, Real - Efes i Panionios - Armani Džins. Postoji osam mogućih kombinacija, a prvak Srbije u sedam mogućih prolazi u Top 16 fazu. Partizan ne bi prošao dalje ukoliko izgubi u Moskvi, a u poslednjem kolu Armani i Efes Pilsen ostvare pobede u Atini, odnosno Madridu. Partizan svakim trijumfom u Moskvi protiv branioca titule obezbeđuje sebi mesto među 16 najboljih timova Evrope drugu sezonu zaredom.
Fonet
U grupi 'A' Unikaha je u Zagrebu bila bolja od Cibone, 77:76, a Makabi je savladao Olimpijakos sa 96:83 na svom parketu. Cibona je dugo vodila protiv favorizovanih Španaca, ali su Omar Kuk i Bonifaće N’Dong u poslednjih deset minuta odlično odigrli i doneli preokret. ’Cibosi’ su ipak imali poslednji napad i priliku za pobedu, ali nisu postigli koš i Unikaha je slavila. Iz grupe 'A' u Top 16 će Olimpijakos, Unikaha, Makabi i Cibona.

U grupi 'B' Žalgiris je bio bolji od Nansija, 105:94, a Montepaski od Panatinaikosa, 82:77. Barselona, Montepaski i Panatinaikos su sigurni učesnici druge faze, o četvrtom mestu odlučiće Nansi i Prokom.

U grupi 'C' Taukeramika je slavila u Rimu protiv Lotomatike, posle produžetka, 103:96, a Fenerbahče u Ljubljani protiv Olimpije, 90:70. Još jedno fantastično veče imao je bivši kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević koji je u pobedi Tau Keramike u Ljubljani imao učinak od 31 poena (9-16 iz igre, 12-12 penali), osam skokova i dve asistencije. Tijago Spliter dodao je 17, a Mirza Teletović 16 poena. U sastavu Olimpije najbolji je bio Ibrahim Džaber sa 20 poena.

Tau i Lotomatika su već u drugoj fazi, a za još dva mesta boriće se u poslednjem kolu Fenernahče, Alba i Huventud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: