SP: Kadetkinje u finalu!

Ženska kadetska reprezentacija Srbije u rukometu plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Slovačkoj.

Izvor: B92

Petak, 18.07.2008.

21:27

Default images

Do borbe za zlato naše kadetkinje stigle su ubedljivom pobedom nad Danskom u polufinalu 28:17 (15:5). Njihov protivnik u velikom finalu biće Ruskinje koje su u drugom polufinalu bile bolje od vršnjakinja iz Francuske rezultatom 28:25.

Dragana Cvijić ponovo je predvodila naše rukometašice sa osam postignutih golova iz isto toliko pokušaja, a osam puta se u strelce upisala i Jelena Živković. Na drugoj strani, Kamila Hagensen postigla je četiri, a Mia Rej Bidstrup tri gola.

Od samog starta utakmice srpske kadetkinje pokazale su Dankinjama da ovaj meč neće imati rezultatsku neizvesnost. Sa tri gola Živkovićeve i dva Civijićeve Srbija je već u 12. minutu vodila sa 5:0.

Dankinje su svoj prvi gol postigle tek minut kasnije, a do kraja prvog dela naše rukometašice su udvostručile tu prednost (15:5).

Već tada je bilo jasno ko će u finale iz ovog duela, pa su se naše rukometašice malo opustile. Ipak, i u takvoj igri razlika sa poluvremena je čak i povećana, i na kraju se završilo sa ubedljivih 11 golova prednosti za Srpkinje.

Finale se igra u nedelju od 17 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: