Jelena odbranila titulu u Rimu!

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 18.05.2008.

17:36

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković pobednica je turnira u Rimu. Ona je u finalu savladala francusku tinejdžerku Alize Korne rezultatom 6:2, 6:2, i tako odbranila titulu koju je u "večnom gradu" osvojila prošle godine. Jankovićevoj je ovo šesti trofej u karijeri, a prvi ove sezone. Na putu do konačnog trijumfa u prestonici Italije Jelena je redom pobedila Flaviju Penetu, Mariju Kirilenko, Venus Vilijams, Mariju Šarapovu (predaja) i na kraju talentovanu Alize Korne.

Iako procenti dobijenih poena posle prvog i drugog servisa najčešće nisu presudan statistički podatak, u duelu Jankovićeve i Korne to nije bio slučaj. Mlada Francuskinja je osvojila samo 3 od 24 poena posle drugog servisa, što je, uz slabu realizaciju brejk lopti (3-12), bio prvenstveni uzrok njenog poraza.

Jelena je, s druge strane, na pravi način iskoristila svoje iskustvo i u prelomnim momentima je uvek igrala najbolje - na primer, kada je na 4:2 u drugom setu spasla dve vezane brejk lopte, zatim još jednu i potom uzela ključni gem za 5:2.

Za trijumf na takmičenju u Rimu Jankovićeva je nagrađena sa 196.900 evra i 430 WTA poena.

Alize Korne je plasmanom u finale ostvarila najbolji rezultat u karijeri, prethodno je bila vicešampionka na turniru u Akapulku. Korneova je zaradila skoro 100.000 evra i 300 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: