Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.08.2007.

19:58

Alis Korne

Alis Korne je rivalka Jelene Janković u trećem kolu US opena. Mlada Francuskinja je tim rezultatom postigla do sada najveći uspeh u karijeri, pošto je uglavnom igrala na ITF turnirima. U prvom kolu je napravila iznenađenje eliminisavši Samantu Stosur, a u drugom je izbacila Karolin Voznijački. Bila je 8. juniorka sveta, a osvojila je i Rolan Garos ove godine.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Korne je, uz Tamiru Pašek i Agnjiešku Radvansku, predvodnica novog talasa koji bi u skorije vreme trebalo da 'eksplodira' i postane konkurentan na WTA turnirima.

Francuskinja ima 17 godina, a već sa 15 je debitovala na Rolan Garosu, pobedila Jidkovu, ali je u drugoj rundi poražena od Ameli Moresmo.

Naredne godine je osvojila turnir u Bariju (25.000 dolara), a u Italiji je pobedila nekoliko solidnih igračica – Gajdošovu, Knap i Garbin. Ponovo je stigla do drugog kola na Rolan Garosu, a zatim je trijumfovala u Padovi (25.000 dolara).

Ove sezone je u Akapulku došla do prvog WTA četvrtfinala, uspešno je prebrodila kvalifikacije, savladala Benešovu i Bremond, ali je onda izgubila od 5. nositeljke Flavije Penete. Bila je najbolja u Dnjepropetrovsku (50.000 dolara), a 6. avgusta se prvi put probila u prvih 100 i sada je 96. igračica na planeti.

Korne igra uglavnom sa osnovne linije, omiljeni udarac joj je bekhend, kojim izvrsno udara ravno, a slajs joj je takođe na visokom nivou. U karijeri je ukupno zaradila 191 hiljadu dolara, a kao omiljenu podlogu izdvaja šljaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve