Subota, 24.09.2022.

13:21

Kirilenko: Imao sam potpisan ugovor sa Partizanom

Proslavljeni ruski košarkaš, Andrej Kirilenko, ističe da je svojevremeno imao potpisan ugovor sa Partizanom.

Izvor: B92

Kirilenko: Imao sam potpisan ugovor sa Partizanom
Foto: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Predsednik Košarkaškog saveza Rusije bio je na pragu da zaigra za beogradske crno-bele.

"Imao sam ugovor sa Partizanom, potpisao sam ga, ali imao je klauzulu koja mi je dopustila da odem u NBA ligu. Kako bih izgledao u crno-belom dresu? Uhhh.. nikada nećemo saznati. Uvek ću biti zahvalan što je takav klub bio zainteresovan za mene u momentu kada sam zaista bio mlad. Znam da je Partizan veliki tim, velike istorije. Bila bi mi čast da sam obukao dres i zaista istrčao na parket. Znam sve i o navijačima i o duelima sa Crvenom zvezdom. Rivalstva su sjajna stvar za košarku, nama to fali u Rusiji, rivalitet i strast. Naravno ne volim kada strast pređe granicu pa vidimo tuče i nerede. To nikako ne želim, ali pune dvorane i navijače koji iz sveg glasa bodre svoj tim, to svi želimo, ne bih imao ništa protiv da sam bio deo nečega takvog u Srbiji," rekao je Kirilenko u razgovoru za Mozzart sport.

Nekadašnji igrač Jute je prokomentarisao i dolazak Bodiroge na čelo Evrolige.

"Volim Dejana. On je fantastičan igrač i još bolji čovek. Upoznat je sa problemima, jedan je od retkih koji shvata kako obe strane razmišljaju. Zna šta FIBA želi, kao i Evroliga. Zna kako funkcioniše košarka i verujem da obe strane imaju dobre argumente koji idu njima u prilog, a sada je na Dejanu da ih spoji sa ciljem da se košarka povede u pravom smeru koji svi želimo. Mislim da Dejan Bodiroga to može," zaključio je Kirilenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: