Subota, 13.08.2022.

17:00

Piksi o "Frećarosi" i Srbima u Italiji: Bićemo favorit iz senke u Kataru

Kada god neki inostrani igrač stigne u Seriju A, Italijani pozovu viđene ljude iz njegove zemlje da ga prokomentarišu.

Izvor: SS

Piksi o
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

U danu kada je Filip Kostić po prvi put zadužio opremu Juventusa, torinski "Tutosport" razgovarao je sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem.

Popularni Piksi veoma dobro poznaje Kostića i uporedio ga je sa najbržim italijanskim vozom.

”On je kao Frećarosa (prevodu crvena strela)", rekao je Stojković i šaljivo dodao:

"Često ću prolaziti kroz Italiju, najviše kroz Torino. Možda bih trebalo da kupim kuću ovde. Divno je videti toliko mojih igrača ovde u jednoj od najjačih liga na svetu", našalio se Piksi aludirajući da će tamo gledati i Dušana Vlahovića pred Mundijal u Kataru.

"Veoma sam srećan zbog Filipa. Pre nekoliko meseci mi je rekao da čeka Juventus i srećan sam što je ispunio svoju želju. On je dosta napredovao u poslednje dve ili tri godine i zaslužio je šansu u vrhunskom klubu. Ozbiljan je momak, vrlo fokusiran i veliki je profesionalac. Pokriva levo krilo, igra i napred i nazad, ali on ne trči samo, već je odličan tehničar i ima sjajan centaršut. Kada je Kostić na terenu znate da u peterce stižu lopte i uglavnom su precizne. O ulozi će odlučivati Alegri kojeg smatram veoma dobrim trenerom". Dotakao se i Dušana Vlahovića.

"Svaki napadač na svetu, ne samo Dušan voleo bi da ima dva asistenta kao što su Kostić i Di Marija. Ne brinem se za njega, samo da bude zdrav. Uvek je davao golove i nastaviće to da radi. Mnogo će postići u Juventusu, a nadam se i u Kataru. Želeli bismo da postanemo favoriti iz senke na Svetskom prvenstvu".

Često se spominje da bi i Sergej Milinković-Savić mogao da se preseli u redove "stare dame".

"On u Juveu? Nikad ne reci nikad. Mislim da je Sergej idealan za Juventusov vezni red. On je vrhunski igrač i bio bi veliko pojačanje za svaki tim".U Seriju A stigli su i Nemanja Matić (Roma), Luka Jović (Fiorentina) i Nemanja Radonjić (Torino).

"Matić? Sjajan posao! Odlično poznaje Murinja i biće im pravo pojačanje. Roma će se sada boriti za vrh tabele. Jović mora da pronađe kontinuitet i biće mu lakše uz Milenkovića. Biće im dobro u Firenci. Radonjić je veoma brz i može da pravi razliku. Nadam se da će igrati"
, završio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: