Znate li kada je Đoković poslednji put pobedio Nadala na šljaci?

Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem isčekuju 57. međusobni duel Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u finalu Mastersa u Rimu.

Izvor: SS

Nedelja, 16.05.2021.

12:35

Znate li kada je Đoković poslednji put pobedio Nadala na šljaci?
EPA/CLAUDIO ONORATI

Navijači debatuju ko ima veće šanse, ko je u boljoj formi i nema sumnje da je na šljaci makar blaga prednost na strani Španca.

To je Nadalova podloga, a to pokazuju i dueli na zemlji kroz istoriju, jer je ta statistika apsolutno na njegovoj strani.

Naime, Nadal na šljaci vodi as 18:7 protiv Đokovića, a poslednji trijumf i to ubedljiv ostvario je u finalu Rolan Garosa u septembru prošle godine.

Đoković je poslednju pobedu nad Nadalom na šljaci ostvario još 2016. godine, upravo na turniru u Rimu. Tada je u četvrtfinalu izbacio velikog rivala i kasnije je osvojio trofej.

Isto je učinio i u finalu ovog turnira, pa definitivno zna kako se dobija Nadal u prestonici Italije.

Kada je reč i njihovim međusobnim susretima, tu Đoković vodi sa 29:27, i o tome smo vam već pisali.

Nadamo se jubilarnoj 30. ovog popodneva i 60. velikom trofeju Đokovića u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: