Utorak, 13.04.2021.

12:00

Desetominutno samouništenje koštalo Lajovića

Dušan Lajović izgubio je od Danijela Evansa sa 6:3, 6(11):7, 6:2 u meču prvog kola Mastersa u Monte Karlu, koji je u ponedeljak bio prekinut zbog kiše.

Izvor: MT

Desetominutno samouništenje koštalo Lajovića
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Igrači su napustili teren nakon prvog seta, koji je posle 50 minuta u svoju korist rešio Britanac sa 6:3.

Evans, inače 33. teniser planete, do vođstva je stigao lako, napravivši dva brejka.

Prekid je došao u dobrom trenutku za Lajovića, kojem nije mnogo toga polazilo za rukom, a propustio je i četiri prilike da oduzme servis protivniku.

Naš predstavnik se odmah po povratku na teren u utorak suočio sa brejk loptom, koju je uspeo da spasi.

Igralo se gem za gem, Lajović je evidentno podigao nivo igre u odnosu na ono prikazano u ponedeljak, u dva je stigao do đusa, a u jednom gemu i do dve brejk lopte.

Ipak, nije uspeo da ih iskoristi i ubrzo se ušlo u taj-brejk drugog seta koji je bio vrlo uzbudljiv.

Prvo je Lajović propustio dve set, onda Evans jednu meč loptu, da bi srpski teniser šestu šansu iskoristio i uveo meč u treći odlujući set.

Njega je Duci startovao očajno i za samo desetak minuta igre je imao dva brejka zaostatka.

Pokušao je da se oporavi od ovoga, vratio jedan brejk, potom ponovo pretrpeo i to je bilo to – Evans je obezbedio drugo kolo, u kojem će se sastati sa Hurbertom Hurkačom, šampionom Majamija.

Nastavak ovog duela u Monte Karlu pratili ste uz LIVE BLOG B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: