Partizanov horor – Trento ugrozio Top 8

Košarkaši Partizana su rezultatom 69:54 poraženi od Trenta u 5. kolu Top 16 faze.

Izvor: SN

Sreda, 03.03.2021.

18:50

Partizanov horor – Trento ugrozio Top 8
Foto: ABA/Partizan Nis/Dragana Stjepanoviæ

U prvom međusobnom okršaju Partizana i Trenta u Beogradu, crno-beli su slavili sa ubedljivih 71:43.

Lokomotiva je nešto ranije u toku dana pobedila Metropolitan i "otvorila" Partizanu put ka prvom mestu u grupi F.

Crno-beli su morali da pobede Trento kako bi stigli do te borbe sa Metropolitanom u poslednjem kolu za 1. mesto i kako bi izbegli Uniks, ali su umesto toga ubedljivo poraženi od Trenta sa 69:54.

Jedini dobar period je bio prva četvrtina, kada je Partizan ubacio 19 poena i ostavio Trento na 15, ali onda sledi horor. U naredna dva kvartala je Partizan ukupno imao 17 poena, 8 u drugom i 9 u trećem, što je bio pravi poklon za Trento i oni tu situaciju nisu ispustili.

Partizan je u ovom periodu imao post od oko 7 minuta, post koji je uključio i kraj prve i prvu polovinu druge četvrtine i tada je Trento napravio preokret i poveo, pa je Partizan vratio prednost preko Jankovića, ali domaći sastav ipak sa 29:28 odlazi na poluvreme.

Bio je ogroman broj promašaja, čak 37 na obe strane u ovim momentima, a Partizanov horor se nastavio i u drugom poluvremenu, iako je ono počelo trojkom Markusa Pejdža sa centralne pozicije.

Viktor Senders potom preuzima kontrolu, pa za tren oka Trento dolazi do prve dvocifrene prednosti 45:35 i tada je bilo jasno da će se Partizan jako teško vratiti u ovaj meč.

Poslednji desetominutni period je počeo sa 54:36 u korist Trenta i Partizan je samo gledao da ostane u što boljoj šansi za plasman u Top 8 u poslednjem kolu.

Nisu uspeli izabranici Saša Filipovskog da naprave neku veliku seriju, iako je tračak nade postojao u par navrata, pa je Trento slavio sa 69:54 i ugrozio Partizanov prolazak u narednu rundu Evrokupa. Najefikasniji pojedinac je bio Džakori Vilijams sa 16 poena, dok je 13 imao Braun, a 10 Senders.

U redovima Partizana, sa 17 poena se istakao Rašon Tomas i on je bio jedini dvocifreni u crno-belom timu. 8 poena je imao Janković, a 7 Dangubić.

Dakle, situacija je izuzetno komplikovana. Ukoliko Trento pobedi Lokomotivu u narednom kolu, crno-beli će morati da savladaju Metropolitan u Ljubljani sa minimum 18 poena razlike.

Ukoliko Trento izgubi od Lokomotive, tu će se gledati koš razlika. Što znači da što većom razlikom Trento izgubi, manjom će razlikom crno-beli morati da pobede Metropolitan.

Situacija je izuzetno komplikovana, ali Partizan ima šansu za prolaz u Top 8.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

285 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: