Hrvatska razočarala na startu – "Problem je u nama"

Rukometna reprezentacija Hrvatske nije dobro počela Svetsko prvenstvo u Egiptu.

Izvor: MT

Subota, 16.01.2021.

17:00

Hrvatska razočarala na startu –
EPA-EFE/Hazem Gouda

Ekipa Lina Červara nije opravdala ulogu favorita u meču sa Japanom i utakmica je završena rezultatom 29:29.

Prvi duel "kauboja" na Mundijalu analizira je tamošnji legendarni igrač Blaženko Lacković.

On veruje da Hrvatska nije potcenila rivala, ali i da je selektor Japana Dagur Sigurdson dobro spremio svoje izabranike.

Ipak, kako kaže, problem je bio u selekcije Hrvatske.

"Ali ipak je problem bio u nama. Otvaranje utakmice je bilo jako loše i izgubili smo ritam. Samopouzdanje se poljuljalo i to nas je mučilo celu utakmicu. Zbog toga i toliko tehničkih grešaka, a još kada ni odbrana nije na nivou, teško je vratiti se u utakmicu. Ukratko, tražili smo se predugo. Čak i naša 5-1 nije uspela naterati Japance na grešku. Trebala nam je gušća odbrana, pokretljivija, koja bi ih naterala na šut izvan i dala veću šansu našim golmanima i nakon toga mogućnost tzv. lakih golova", napisao je Lacković u analizi za sajt HRS- i dodao:

"I zato neću više pisati o toj utakmici. Pitate se zašto? Jer rešenje neće doći spolja, nego od naših igrača i stručnog štaba. Jer znam da oni jedva čekaju sledeću utakmicu i jer znam da mogu puno više. Jer znam kako im je, ali i da je ovo tek početak turnira. I zato glavu gore i idemo dalje."

Hrvatska naredni meč igra sa Angolom u nedelju u Aleksandriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: