Zvezda stala u završnici – prva pobeda Himkija u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Himkija 83:77 u šestom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Petak, 30.10.2020.

17:30

Zvezda stala u završnici – prva pobeda Himkija u Evroligi
Djordje Kostic / STARSPORT

Izabranici Saše Obradovića odigrali su slabo u poslednjoj četvrtini i to ih je koštalo boljeg rezultat u Podmoskovlju.

Gledali smo veoma ujednačenu igru, tokom većeg dela meča igralo se koš za koš, međutim u četvrtoj deonici crveno-beli su stali.

Foto: SofaScore
Napad nije najbolje funkcionisao, u odbrani nisu imali rešenje za Erika Mekaluma i jednostavno nisu mogli da izbegnu poraz. Posle pet poraza, košarkaši Himkija ostvarili su prvu pobedu.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Lojd sa 18 poena, ali je šutirao 3/13, O'Brajant je postigao 14, a Volden 11 poena.

Pobednika je predvodio Erik Mekalum sa 23 poena, dok je Šved imao 15 i 12 asistencija.

Crveno-beli nešto sporije su otvorili utakmicu, međutim ubrzo su pronašli ritam i posle uvodnih 10:4 za Himki, na dva minuta do kraja vodili su 16:20.

Četvrtina je završena vođstvom Zvezde od tri poena, 19:22.

***Grafika: SofaScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Tokom druge deonice ekipe su se mučile sve do pred kraj poluvremena. Timovi su potom ušli u ritam i na minut do kraja crveno-beli imali su 40:38.

Zvezda je nešto lošije završila drugi period igre i na petnaestominutnu pauzu je otišla sa četiri poena zaostatka, 44:40.

U trećoj četvrtini gledali smo preslikanu igru iz prvog poluvremena. Ekipe su se smenjivale u prednosti i baš u ovom trenucima crveno-beli propustili su da krunišu odličnu odbranu.

Zvezda je imala nekoliko napada u kojima je mogla da se odlepi i dođe do nešto osetnije prednosti, ali nije i onda je stala sredinom četvrte deonice.

Ruku na srce, tada se i razigrao Erik Mekalum koji je bio prevaga na ovom susretu. Zvezda nije uspela u završnici da se vrati i pretrpela je treći poraz u sezoni.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LAJV BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

263 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: