Nedelja, 25.10.2020.

17:40

Partizan "izrešetao" Cedevitu za drugu pobedu u ABA ligi

Košarkaši Partizana savladali su Cedevita Olimpiju rezultatom 86:77.

Izvor: SN

Partizan
foto: Dragana Stjepanovic/Starsport.rs

Partizan je u poslednjih 5 minuta druge četvrtine napravio seriju 16:0 i uspeo da savlada Cedevita Olimpiju, pa sada ima skor 2 pobede i 2 poraza.

Kodi Miler Mekintajer i Jaka Blažić imali su svojevrsni "skorerski rat", a američki plejmejker se na kraju radovao, pošto je njegov tim upisao važan trijumf.

Nismo videli mnogo poena na samom startu utakmice, na polovini prve četvrtine oba tima su imala po 8 postignutih poena, a onda ide možda i najluđa sekvenca na čitavoj utakmici.
Miler-Mekintajer u dva trapava poseda gubi loptu, nakon što je Janković ukrao. Pa onda ide napad Cedevita Olimpije gde Blažiću ispada lopta, jedva je spašava, da bi je bacio ka svom plejmejkeru i onda preko pola i lopta je ponovo za Partizan.

Kodi Miler-Mekintajer pravi grešku u koracima i to je njegova treća izgubljena lopta u tri poseda. Posle dobre odbrane ide napad Partizana, ali Zagorac šalje loš pas i to je 4. izgubljena lopta u nizu!

Malo su bolje zaigrali gosti u nastavku prvog perioda i poveli sa 19:16 pred ulazak u drugi desetominutni period, koji je počeo trojkom crno-belih koju je postigao Novica Veličković.

Kapiten Partizana je uspeo da probudi saigrače, hvatao je skokove, pogađao trojke i igrao odbranu, pa su izabranici Vlade Šćepanovića uz pik igru Gordića i Mike stekli prednost od 24:22.

Crno-beli su uspeli da nateraju Marinkovića, Hopkinsa i Džonsa da naprave po tri lične greške u prvom poluvremenu, to nisu bile dobre vesti za goste, a onda kao „šlag na tortu“ stiže trojka iz step beka Kodi Miler Mekintajera i Partizan vodi sa 38:33 na nešto više od minuta pre kraja poluvremena.

Ipak, Cedevita Olimpija je zahvaljujući Jaki Blažiću imala vođstvo na poluvremenu, koji je napravio seriju 7:0 i u svlačionice se otišlo sa 40:38 u korist gostujućeg tima. Drugo poluvreme počelo je poenima gostujućeg tima, a Partizan se oslanjao na poene Kodija Milera-Mekintajera, koji je pogađao iz driblinga uglavnom sa 45 stepeni iz nimalo lakih situacija.

Jaka Blažić se maksimalno trudio da mu oteža posao, pogađao je u serijama i bio ubedjlivo najbolji igrač gostujućeg tima, a u poslednji kvartal smo ušli sa nerešenim rezultatom 64:64.

Znali smo da ćemo gledati sjajan meč, a Cedevita je naparvila seriju od 8:0 na startu četvrte četvrtine i za tren oka je od 68:64 u korist Partizana postalo 68:72 u korist Cedevite.

Ko bi rekao da će u narednih 5 minuta gosti postići ravno 0 poena? Upravo tako, Partizan je na krilima Gordića, Pejdža i Tomasa napravio seriju 16:0, potpuno preokrenuo rezultat i najavio pobedu u 4. kolu ABA lige.

Kada je Nemanja Dangubić ostao sam i pogodio trojku za 84:72 u poslednjem minutu, svima je bilo jasno da je meč gotov i da je Partizan "izrešetao" Cedevita Olimpiju u ključnim momentima utakmice.

Kodi Miler-Mekintajer je predvodio pobednički sastav sa 17 poena, 13 je imao Tomas, 11 Gordić, a 10 Dangubić. Na drugoj strani se Jaka Blažić izdvojio sa 24 poena, 13 je imao Murić, 11 Džons, a 10 Braun i Hopkins.

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: