Jokić opet na TV B92 – izjednačenje ili "rizičnih" 3-1 za LAL?

U petak ujutru u 3 časa (TV B92) po našem vremenu Denver Nagetsi i Los Anđeles Lejkersi igraju četvrti meč finalne serij Zapada NBA plej-ofa.

Izvor: AK

Četvrtak, 24.09.2020.

14:00

Jokić opet na TV B92 – izjednačenje ili
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nagetsi su sjajno reagovali na 0-2 i dominantnom predstavom, doduše uz oscilacije koje su mogle skupo da ih koštaju, nadigrali Lejkerse u trećem meču.

Nikola Jokić i Džamal Marej su u trećoj utakmici dobili neophodnu podršku saigrača, pre svih Džeramija Granta sa 26 poena, te Montea Morisa i Pola Milsepa i pokazali da u takvim uslovima mogu ne samo da pariraju najboljem timu Zapada u regularnom delu sezone, već i da potpuno kontrolišu meč. U meču koji su Nagetsi dobili 114:106 presudila je pre svega sjajna tranzicija Nagetsa i dominacija u skoku. Primera radi, 193 centimetra visoki Marej je imao više skokova nego cela centarska linija Lejkersa.

Pritom, u svakom periodu se isticao drugi igrač, pa je tako na početku "povukao" Jokić sa 11 poena u prvom periodu, potom je Grent eksplodirao sa 12 u trećem kvartalu, da bi u finišu, u trenutku kada se "lomio" meč, eksplodirao Marej i sa dve trojke "nokautirao" Lejkrse.

"Jezerašima" nije pomogla ni tripl-dabl partija Lebrona Džejmsa, koji je za razliku od prethodnih utakmica bio na svom nivou i u poslednjoj četvrtini, ali je tokom meča izgubio čak šest lopti. "Igrali su bolje od nas, bili su agresivniji u tri četvrtine", rekao je Lebron o porazu, "Imali smo 16 grešaka za 25 poena i poslali ih 29 puta na liniju za slobodna bacanja. To neće biti dobitna kombinacija za nas ako opet budemo to radili. Znali smo to, čak i posle druge utakmice, pričali smo o tome, pokušali da izbegnemo. Moramo biti bolji u četvrtoj".

Jasno je da će i u nastavku serije, u kojoj se ističu dueli udarnih tandema dva tima (Dejvis 95 poena, Džejms 71 – Marej 73, Jokić 73) ključni faktor biti treći košgeter.

Kao što je Kentevijus Koldvel-Poup "pogurao" Lejkrse sa 18 poena u prvoj utakmici, to je u trećoj za Nagetse uradio pomenuti Grent, pa se postavlja pitanje ko će iskočiti u četvrtoj.
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
U redovima Nagetsa se očekuje reakcija mladog Majkla Portera, može da se razgoropadi i iskusni Milsep, dok Lejkersi čekaju reakciju pre svega od Ronda i Kuzme.

Nagetsi će svakako biti vrlo motivisani nakon pobede u sredu da izjednače na 2-2, dok se javnost već šali da to ne bi bilo loš scenario ni za Lejkerse, s obzirom da je Denver u prethodne dve runde preokrenuo 1-3 protiv Jute Džez i Klipersa.

Budite uz B92.net i TV B92 ujutru od 3 časa i gledajte nove duele Jokića sa Dejvisom i Dvajtom Hauardom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: