Dejvis uništio Jutu – Lejkersi "overili" prvo mesto na Zapadu VIDEO

Košarkaši Filadelfije i Los Anđeles Lejkersa ostvarili su pobede u mečevima nastavka NBA sezone.

Izvor: LN

Utorak, 04.08.2020.

08:19

Dejvis uništio Jutu – Lejkersi
Photo by Kim Klement - Pool/Getty Images

Fila je zabeležila prvu pobedu posle uvodnog poraza savladavši San Antonio Sparse rezultatom 132:130.

Sparsima je svaka pobeda bitna u nastavku takmičenja kako bi ušli u plej-of, a stvari na Zapadu su izuzetno komplikovane, pogotovo posle pobede Nju Orelansa nad Memfisom.

Utakmica je tekla u mirnom ritmu i u prvom poluvremenu je viđena prava rezultatska "klackalica", da bi u drugom 76ersi preuzeli stvari u svoje ruke.

Ubrzo je prednost postala dvocifrena, a tim Grega Popoviča je imao minus 12 pred poslednjih 12 minuta.

Ipak, potpuno neočekivano, San Antonio je uspeo da dođe i do četiri poena prednosti na minut do kraja.

Usledio je koš Tobajasa Herisa, promašaj Dežontea Mareja, kao i jedno promašeno bacanje Džoela Embida. Na sreću po Kamerunca, istom merom je uzvratio i Derik Vajt.

Na 7,2 sekunde do kraja Šejk Milton je pogodio trojku za +1, a u narednom napadu lopta je završila u rukama Džejkoba Pertla, koji je promašio šut za pobedu.

Najbolji kod pobednika je bio Džoel Embid sa 27 poena, devet skokova i pet asistencija, a pratili su ga Tobajas Heris sa 25 poena, Džoš Ričardson sa 19 i Šejk Milton sa 16.

Demar Derozan je "vukao" Sparse sa 30 poena, a najbolje su mu pomogli Rudi Gej sa 24 i Derik Vajt sa 20. Los Anđeles Lejkersi su nadigrali Juta Džez rezultatom 116:108 i time obezbedili prvo mesto zapadne konferencije pred odlazak u plej-of.

Juti je ovo drugi uzastopni poraz, posle duela sa Oklahomom, dok je Lejkersima druga pobeda posle tri meča.

Lejkerse je predvodio sjajni Entoni Dejvis sa čak 42 poena i 12 skokova, a direktan obračun imao je sa Donovanom Mičelom, koji je imao 33 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Juta se dobro držala sve do završnice treće četvrtine, kada su ubrzo od +4 došli do -13.

Lejkersi su održavali visoku prednost sve do završnice, malo se opustili i dopustili Juti da smanji na šest poena zaostatka, ali ne i ozbiljnije da ih ugrozi.

Lebron Džejms je bio na ivici tripl-dabla sa 22 poena, osam skokova idevet asistencija, a takođe dvocifreni kod "gostiju" bili su Dvajt Hauard sa 11, odnosno Kentavijus Kaldvel-Poup sa deset poena.

Majk Konli se istakao u redovima Džeza sa 24 poena i osam asistencija, kao i Rudi Gober sa 16 poena i 13 uhvaćenih lopti.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: