Kingsi slavili u Memfisu: Dabl-dabl Bjelice, očajno šutersko veče Bogdanovića

Sakramento Kingsi ostvarili su 25. pobedu u sezoni.

Izvor:

Subota, 29.02.2020.

08:10

Kingsi slavili u Memfisu: Dabl-dabl Bjelice, očajno šutersko veče Bogdanovića
Photo by Christian Petersen/Getty Images

"Kraljevi" su savladali Memfis Grizlise na gostovanju rezultatom 104:101.

Sakramento je sada stigao na samo tri pobede zaostatka od osmoplasiranog Memfisa i mesta koje vodi u plej-of.

Počelo je loše za Kingse. Raspoloženi su bili Grizlisi i ubacili su 30 poena u prvoj četvrtini, naspram 21 gostujuće ekipe i posle prvih 12 minuta imali su +9.

Usledio je odgovor Kingsa, koji su odigrali odličnu odbranu i spustili su Memfis na samo 17 postignutih poena. Istakli su se Džajls, Hild i Barns, pa su Kingsi preokrenuli i na veliki odmor otišli sa tri poena prednosti.

Nastavili su u istom ritmu u trećoj deonici, povećavali su prednost i posle trojke Bjelice došli su do najvećih +11. Grizlisi su do kraja četvrtine uspeli da smanje na minus šest.

Dieron Foks i Bejzmor bili su najraspoloženiji u četvrtoj četvrtini, održavali su vođstvo svoje ekipe, ali su Džekson i Melton spustili na minus četiri pred poslednji minut.

Foks je poentirao za +6, a zatim je Morent mini serijom 4:0 u poslednjih desetak sekundi uneo neizvesnost i bilo je samo +1 za Kingse.

Fauliran je Badi Hild, koji je pogodio oba slobodna bacanja za +3 i Memfis nije uspeo da uvede meč makar u produžetak. Nemanja Bjelica ubacio je 13 poena (3/7 za dva, 2/8 za tri, 1/2 slobodna bacanja), uz 11 skokova, za novi dabl-dabl. Imao je i dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Bogdan Bogdanović imao je loše šutersko veče. Ubacio je samo pet poena (0/2 za dva, 1/7 za tri, 2/2) slobodna bacanja, na šta je dodao osam skokova i četiri asistecnije.

Dieron Foks bio je najefikasniji sa 25 poena, četiri skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte. Pratili su ga Heri Džajls sa 16 i Badi Hild sa 14 poena.

U poraženom sastavu istakli su se Dilon Bruks sa 32 poena, Dža Morent sa 20 poena i 11 asistencija i Jonas Valančunas sa 13 poena i čak 25 skokova.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: