Velika čast: Baskonija povlači dres Igora Rakočevića

Španski košarkaški klub Saski Baskonija objavio je da će povući iz upotrebe dres sa brojem 8 koji je nosio Igor Rakočević.

Izvor: SN

Subota, 14.12.2019.

11:26

Velika čast: Baskonija povlači dres Igora Rakočevića
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Rakočević je svojevremeno važio za fantastičnog strelca o tome dovoljno govore i tri "Alfonso Ford" nagrade, koje Evroliga dodeljuje svom najboljem poenteru.

To se dogodilo 2007. i 2009. godine u dresu tadašnje Tau Keramike (sada Saski Baskonija), dok je treću nagradu zaradio igrajući za Efes Pilsen 2011. godine.

Rakočević je u Tau Keramiku stigao iz Real Madrida, a prethodno je branio boje Valensije, odnosno Minesota Timbervulvsa u NBA ligi. Rakočević je ponikao u Crvenoj zvezdi, da bi kasnije igrao i za Budućnost, sa kojom je osvojio šampionsku titulu 2001. godine, kada su u finalu Vinston YUBA lige pobedili Partizan.

Rakočeviću je još ranije povučen dres sa brojem 8 od strane Crvene zvezde, a sada će to isto učiniti i Baskonija. Povodom čitave situacije oglasio se i Igor Rakočević, putem svog "Instagram" profila.

"Moj bivši klub Baskonija odlučio je da u moju čast okači na vrh hale dres u kojem sam proveo neverovatne godine prepune uspeha, prijateljstava i najlepših mogućih trenutaka. Igrati za ovaj klub je bila čast i privilegija, i ovom prilikom im se zahvaljujem svim svojim srcem", poručio je Rakočević.
View this post on Instagram

Danas je moj bivsi klub @baskonia1959 odlucio da u moju cast okaci na vrh hale dres u kojem sam proveo neverovatne godine prepune uspeha, prijateljstava i najlepsih mogucih trenutaka. Igrati za ovaj klub je bila CAST i privilegija, i ovom prilikom im se zahvaljujem svim svojim srcem. Istu cast ce doziveti i Sergi Vidal. Ovaj je Klub vodjen profesionalcima, Josean Querejetta, Alfredo Salazar, Felix Fernandes, ima publiku i navijace koji razumeju kosarku i zive za klub, sa plejadom neverovatnih saigraca i trenera. HVALA #baskonia @baskonia1959 #rako8 #rakocevic #indar @baskoniaworld #aupa #triple #sergividal #buesaarena #tauceramica #España #equipo #baloncesto #vitoria #rakocevicnumerouno #8

A post shared by 🔥 Igor Rakocevic 🔥 (@igorrakocevic8) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: