Zvezda bez snage za preokret u Atini

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa 87:82, u prvom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Četvrtak, 03.10.2019.

19:35

Zvezda bez snage za preokret u Atini
EPA-EFE/JOHN ANDREOU

Izabranici Milana Tomića odigrali su meč s puno oscilacija, bilo je dosta grešaka i "zeleni" su zasluženo slavili.

Aktuelni šampion Srbije imao je dosta problema pod obručem, pošto je Majkl Odžo za samo osam minuta dobio pet faulova, a Gist je dugo igrao sa četiri.

Nikola Jovanović i Boriša Simanić nisu bili registrovani za ovu utakmicu, pa je reket crveno-belih bio prilično ranjiv, pogotovo u trećoj četvrtini u kojoj je Zvezda primila 29 poena.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Džejms Gist sa 22 poena i sedam skokova, dok su Beron i Perperoglu ubacili 15.

Domaćina je predvodio Nik Kalatis sa 21 poenom i sedam asistencija, dok je Dešon Tomas ubacio 18 i imao je 11 skokova.

Šampion Srbije dobro je otvorio utakmicu, Gist je bio posebno motivisan protiv nekadašnjeg tima i posle samo osam minuta na semaforu je bilo 8:17. Međutim, ulaskom druge postave crveno-beli su izgubili ritam.

PAO je napravio seriju 12:0 i Milan Tomić morao je da zatraži tajm-aut posle nekoliko minuta u drugoj četvrtini. To je dalo rezultata, igralo se koš za koš i na poluvreme se otišlo s rezultatom 37:35 za domaćina.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Znalo se da će Zvezdi biti teško u drugom poluvremenu, s obzirom da je Majkl Odžo u drugoj deonici dobio peti faul, a Gist je imao tri. Da sve bude još gore, na startu trećeg kvartala nekadašnji igrač Partizana dobija četvrti faul.

To je dosta omelo crveno-bele, reket je bio prazan u dosta slučajeva i PAO je u trećoj deonici postigao čak 29 poena. U poslednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 64:51.

Izabranici Milana Tomića pristupili su poslednjem kvartalu mnogo ozbiljnije i to je odmah dalo rezultat. Zvezda je uspela da smanji rezultat, priđe na samo -6, ali svojim greškama propustila je priliku da potpuno uhvati priključak.

Trojka Nika Kalatisa na dva minuta do kraja verovatno je i rešila utakmicu, pa je tako šampion Srbije izgubio na startu sezone.

Naredni meč igraju za sedam dana u Beogradu protiv Fenerbahčea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

349 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: