Srbija ostala perfektna posle "ludnice" i plasirala se u četvrtfinale Evrobasketa!

Košarkašice Srbije pobedile su Belgiju rezultatom 70:66 i plasirale se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izvor: LN

Nedelja, 30.06.2019.

20:00

Srbija ostala perfektna posle
thepedja@gmail.com/STARSPORT

Srpkinje su došle i do treće pobede na Evropskom prvenstvu kojeg su domaćice, posle trijumfa od 55:53 protiv Belorusije i 77:63 protiv Rusije.

Izabranice Marine Maljković su tako preskočile osminu finala i plasirale se direktno u četvrtfinale Evrobasketa, koje će na programu biti 4. jula u beogradskoj "Štark areni".

Srbija će u četvrtfinalu, 4. jula, igrati protiv boljeg iz duela između Švedske i Letonije.

Naše košarkašice se nisu najbolje snašle na početku, što u odbrani što u napadu. Belgijanke su to koristile i u ranom napadu dolazile do poena, ali su Srpkinje krajem prve deonice došle do vođstva.

Ipak, u drugom kvartalu Belgija je bila nadmoćna i taj deo igre rešila u svoju korist rezultatom 19:10.

Sudije su imale interesantan kriterijum i često dosuđivale faulove u napadu izabranicama Marine Maljković, pa je Belgija na poluvreme otišla sa prednošću od 34:26.

Uživo prenos meča mogli ste ispratiti uz naš LIVE BLOG.
thepedja@gmail.com/STARSPORT
Početkom treće četvrtine Sonja Petrović i Ana Dabović su podigle nivo igre i vratile svoju ekipu u igru, ali samo da bi se protivnice ponovo "odlepile".

Pred poslednju četvrtinu gošće su imale prednost od šest poena, a za samo tri minuta igre Srbija se poenima Jovanović i Bruks vratila u egal (51:53).

Prvo vođstvo Srbiji na opšte oduševljenje publike u Zrenjaninu donela je Petrovićeva na četiri minuta do kraja utakmice, da bi nedugo zatim pogodila uz faul, ali posle nestvarnog pogotka Mestah o tablu uz faul za tri poena.

U poslednji minut se ušlo posle pauze zbog prokišnjavanja krova u zrenjaninskoj hali, a Dabovićeva je mogla da donese novu prednost Srbiji, međutim nije bila precizna sa linije penala.

Milić je bila polovična i odvela Srbiju na +1, da Alemand vratila prednost na drugu stranu svojim preciznim penalima.

Belgijanke su iz nekog razloga na 11 sekundi napravile faul na zemlji i omogućili Dabovićevoj da done se prednost Srbiji (67:66), da bi svestrana Nevena Jovanović ukrala loptu u narednom napadu, "ukrala" i skoro deset sekundi i dovela Srbiju na prag pobede.

Petrovićeva nije pogodila nijedno bacanje i time je omogućila Belgijankama da dođu do pobede iz, doduđe, veoma neizgledne situacije, ali je dodatnu dramu sprečila Bruks koja je ukrala loptu na dodavanju i pogodila trojku sa pola terena – za kraj!

Najefikasnija kod pobednica bila je Jelena Bruks sa 16 poena, a pratile su je Ana Dabović i Sonja Petrović sa po 13. Nevena Jovanović bila je takođe dvocifrena, sa 11 poena.

Na drugoj strani Ema Meseman je postigla 21, Kim Mestah 15, a Antonia Delere 12 poena.

Belgijanke se u osmini finala Evrobasketa sastaju sa Slovenijom, dok su preostali dueli Velika Britanija – Crna Gora, Švedska – Letonija, Italija – Rusija. U četvrtfinalu su, pored Srbije, Francuska, Mađarska i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

264 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: