Lilard: Imali su šuteve kao na treningu, to je poslednje što želimo

Košarkaš Portlanda Demijan Lilard rekao je da su igrali lošu odbranu u prvom meču finala Zapadne konferencije.

Izvor: PT

Sreda, 15.05.2019.

12:29

Lilard: Imali su šuteve kao na treningu, to je poslednje što želimo
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

"Mislim da su dosta obraćali pažnju na loptu kada je ja nisam imao posedu, kada sam pokušao da igram od nje. Čak i kada bih napao jedan na jedan video bih dva ili tri košarkaša. To je bilo očigledno", rekao je Lilard i dodao:

"U nekim trenucima nisam uspevao da šutnem ka košu. Uradili su dobar posao defanzivno. Kada bih pokušao da pronađem saigrača, oni bi presekli taj pâs. Dobar posao Voriorsa u prvoj utakmici".

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa poveli su sa 1-0 u seriji u finalu Zapada, pošto su pred domaćom publikom savladali Portland Trejlblejzerse sa 116:94.

Dvostruki MVP lige Stef Kari pružio je navijačima šou sa osam pogođenih trojku. Kari je na terenu proveo 35 minuta i ostvario je učinak od 36 poena (12/23) šest skokova i sedam asistencija.

"Loše smo igrali odbranu na Kariju. Naši centri su im dali previše prostora, a znamo da igramo protiv igrača koji neće ići da šutnu poludistancu ili na prodor, ako vide mali prostor za tri, oni će 'opaliti'. Centri moraju da stoje više. U nekim trenucima su imali otvorene šuteve kao na treningu, a to je poslednje što želimo", zaključio je Lilrad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: