Đoković pronašao ritam u dublu, ipak bez finala Indijan Velsa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se, u paru sa Italijanom Fabijom Fonjinijem, plasira u finale Mastersa u Indijan Velsu.

Izvor: Luka Nikoliæ

Subota, 16.03.2019.

02:02

Đoković pronašao ritam u dublu, ipak bez finala Indijan Velsa
Photo by Yong Teck Lim/Getty Images

Đoković i Fonjini su u dubl konkurenciji stali u polufinalu, a od njih je bio bolji poljsko-brazilski par Lukaš Kubot/Marselo Melo sa 2-1 (7:6, 2:6, 10:6).

Favorizovani Kubot i Melo, šesti nosioci turnira, poveli su na startu meča sa brekom, ali su Novak i Fabio uspeli da se vrate i izjednače na 5:5.

Prvi set je otišao u taj-brejk i dobro počeo po autsajdere. Poveli su sa 4:1, ali su iskusni dubl specijalisti uspeli da dođu do preokreta, osvoje šest od narednih sedam poena i osvoje prvi deo igre.

U drugom setu Srbin i Italijan su igrali mnogo bolje. Furiozno su krenuli od samog starta, napravili brejk, a svoju prednost nedugo zatim povećali i na 5:1.

U trećem setu, takozvanom "super taj-brejku" koji se igra do osvojenih deset poena, Đokoviću i Fonjiniju nije bilo spasa. Novak nije dobro igrao u tom delu meča, što nije bio slučaj tokom ostatka, a na kraju je presudilo iskustvo Kubota i Mela.

Pobednici ovog duela u velikom finalu Indijan Velsa igraće protiv hrvatsko-argentinske kombinacije koju čine Nikola Mektić i Orasio Sebaljos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: