"Orlovi" na skeneru B92: Hvala Žulpa, taman smo pomislili da ne umemo sami

Fudbaleri Srbije su uprkos ubedljivoj pobedi nad Litvanijom opet imali dosta problema te pokazali opet dobre i loše strane u dva različita poluvremena.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2018.

22:55

Foto: StarSport

Aleksandar Prijović je pokazao zašto treba da igra, Andrija Živković da se upornost isplati.

Srbija je protiv slabijeg rivala od Crne Gore i najslabijeg u grupi odigrala opet dva različita poluvremena s tim što je sada prvo bilo bledo, drugo malo bolje.

Rezultat 4:1 ne treba da zavara, jer je opet primljen naivan gol, a prvi koji smo dali, poklonio nam je Arturas Žulpa koji je sproveo loptu u svoju mrežu.

Krenimo redom...
Foto: StarSport
Rajković – Spasao je gol u 32. minutu kada je centralni deo odbrane zakazao posle prekida, a odbranio je i Petravičusu malo pre toga. Očajno je reagovao u 64. minutu i probao da ošamari loptu i dodao je Petravičusu i Litvanija je smanjila na 2:1.

Veljković – Pored njega je Deimantas Petravičus šutirao prema Rajkoviću u bliži ugao. Nije srećom imao ni kada da se istakne, jer se Litvanija branila od loših napada Srbije. U jednoj od retkih prilika kad su Litvanci bili u prilici, on i "Bleki" nisu uspeli da zatvore kada treba i primili smo gol.

Milenković – kroz sredinu koju je trebalo da čuvaju on i Veljković je prošla lopta koju je Rajković u 32. minutu skrenuo u prečku i sačuvao svoju mrežu. Slično kao i kod Veljkovića, nije pokrio grešku svog golmana kod gola. Osim toga, zaista nije bilo mnogo posla.
Foto: Starsport
Rukavina – Izuzev nekoliko loših centaršuteva, nije se video u prvom delu igre. U nastavku je pripretio šutem u 49. minutu, posle čega je Srbija iz kornera povela.

Rodić – Pokrivao je celu svoju stranu, bio aktivan u napadu, a u odbrani je povremeno ostajao u liniji sa Veljkovićem i Milenkovićem kad Rukavina krene ofanzivnije. Korektno je pokušavao da kombinuje sa Gaćinovićem, ali igraču Ajntrahta nije bio dan pa su kombinacije bile neuspešne. Trudio se i to je u redu.

Maksimović – Imao je odličnu šansu iz kornera posle pola sata igre. Odigrao je nekoliko nerezonskih pasova poprečno preko igrališta po zemlji, u odbrani je solidno zatvaramo, ali je napred bio spor.
Foto: StarSport
Gaćinović – tražio je rešenja loptama kroz sredinu i po boku sa Rodićem sa kojim se dobro razumeo tek nekoliko puta na početku meča. Dao je sebi predug for u 18. minutu kada je u kontri krenuo u sredinu, iako mu se na krilu otvarao Ljajić. Nakon toga je bilo čudnih pokušaja driblinga i nije ponovio igru iz utakmice sa Crnom Gorom. Zamenio ga je Prijović na poluvremenu.

Ljajić – "Rovario" je po sredini, imao dobro dodavanje za Gaćinovića u 21. minutu koje Mijat sa Rodićem nije pretvorio u opasnu priliku. Dobro je čuvao loptu i bio verovatno najbolji igrač Srbije na terenu. S obzirom na to koliko je nekonkretna bila ekipa "Orlova" u prvih 45 minuta to i nije bilo mnogo teško. U drugom poluvremenu je lopta manje bila kod njega, ali smo napred zaigrali bolje jer je na krilima bilo više prostora. Dao je gol u 75. minutu smirenim lobom posle dodavanja Prijovića za 4:1. Zamenio ga je Aleksić u 82. minutu.

Lukić – Promašio je odličnu šansu u 26. minutu kada mu je uz malo sreće došla lopta od Rodića. Igrao je između dva kaznena prostora, čekao iz drugog plana, ali nije pokazao mnogo.
Foto: StarSport
Živković – Imao je ulogu "radilice". Menjao je strane, trčao dosta, bio agresivan u presingu po potrebi. Međutim, centaršutevi koje je upućivao su po pravilu blokirani pa nije pravio razliku u prvom poluvremenu. U drugom već jeste, Prijović je skupio malo odbranu u sredini, pa je možda i zato prošlo nekoliko ubacivanja od kojih su dva rezultirala golom. Doduše, prvo je bilo korner i auto-gol Žulpe, a drugo asistencija za pogodak Mitrovića u 58. minutu. Asistirao je i Prijoviću za pogodak u 71. minutu i tako mnogo popravio utisak u drugom poluvremenu.

Mitrović – povremeno se vraćao i do polovine terena da bi odložio loptu na neku od strana što je protiv Crne Gore radio Matić. Iako nije bio velika pretnja u prvom poluvremenu, u drugom je dao gol iz jedne od prvih boljih šansi koja mu se ukazala kada je ispratio centaršut Živkovića za 2:0. Nakon toga je do isteka 70. minuta imao i jak udarac sa ivice šesnaesterca, malo je falilo da bude i drugi njegov gol.

Prijović – Zaslužuje više minuta definitivno. Već u prvih 15 minuta nastavka bio je u dve odlične situacije. U prvoj nije primio loptu jer se spetljao, u drugoj je pogodio stativu. Ispravio se u 71. minutu kada je dao gol za 3:1, a tek onda sjajnom asistencijom za Ljajića koji minut kasnije. Bio je džoker sa klupe.

Fejsa – Zamenio je Lukića u poslednjih 15 minuta, izgubio je jednu loptu u svom kaznenom prostoru, ali nije mnogo dolazio do izražaja. Slično je i Danijelom Aleksićem koji je ušao u poslednjih desetak minuta umesto Ljajića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: