Dončić piše istoriju – prvi tribl-dabl u ACB posle 11 godina

Luka Dončić, prespektivni košarkaš Real Madrida, u meču protiv Betisa zabeležio je prvi tripl-dabl u karijeri.

Izvor: LN

Četvrtak, 10.05.2018.

09:00

Dončić piše istoriju – prvi tribl-dabl u ACB posle 11 godina
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dončićev tripl-dabl je prvi takav uspeh u španskoj ACB ligi posle jedanaest godina, nakon Frana Vaskesa koji je 2007. imao učinak od 11 poena, deset skokova i 12 blokada.

Mladi Slovenac je za samo 22 minuta i 33 sekunde provedene na terenu uspeo da zabeleži 17 poena, deset uhvaćenih lopti i deset uspešnih dodavanja (indeks 42).

Real Madrid je overio prvo mesto na tabeli Endese pobedom nad Real Betisom (104:89) i značajno je umanjio šanse ekipi Radeta Zagorca za opstanak u španskoj eliti.

Koliki je raritet ostvariti tripl-dabl u Evropi potvrđuje činjenica da je u Evroligi (od 2000. pa nadalje) jedine tripl-dablove ostvario hrvatski košarkaš Nikola Vujčić, kojem je to pošlo za rukom dva puta, poslednji pre čak 12 godina.

Devetnaestogodišnji Dončić postao je najmlađi igrač u istoriji ACB lige da je ostvario tripl-dabl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: