Bačka dala novi motiv Partizanu pred Vojvodinu

Fudbaleri Partizana u nedelju dočekuju Vojvodinu u derbiju 20. kola Superlige, a crno-beli će u ovom meču biti izuzetno motivisani.

Izvor: AK

Subota, 02.12.2017.

16:45

Bačka dala novi motiv Partizanu pred Vojvodinu

Glavni motiv im je u subotu donela Bačka, remiziravši sa Crvenom zvezdom 2:2 na svom terenu.

Zahvaljujući ovom rezultatu, Partizan ima priliku da smanji zaostatak za najvećim rivalom na četiri boda, dva kola uoči "večitog" derbija.

Zvezda je drugi put remizirala u šampionatu pa posle 20 utakmica ima 53 boda, sedam više od aktuelnog šampiona. Partizan je tako dobio dodatni motiv uoči derbija sa Vojvodinom u nedelju (15h), na svom terenu.

U poslednjem susretu sredinom avgusta šampion je slavio 1:0 u Novom Sadu, u meču posle kog su "lale" tražile izuzeće našeg najboljeg sudije Milorada Mažića, koji će deliti pravdu na prestojećem Svetskom prvenstvu, sa svih njihovih mečeva u budućnost.

U susretu koji su dva tima imala u finišu prošle sezone, u kojem je Partizan takođe slavio minimalnim rezultatom, čelnici novosadskog kluba su "pretili" da će "pustiti" Crvenu zvezdu kako bi crveno-beli osvojili titulu.

To navijači Partizana nisu zaboravili pa već danima podsećaju svoje igrače na to uoči novog susreta sa lalama u Humskoj 1. Što se tiče trenutne forme, ona je u potpunosti na strani crno-belih.

Dok Partizan u domaćim takmičenjima nije poražen od 9. avgusta, Vojvodina nema nijednu pobedu, a zabeležila je tri poraza u poslednje četiri utakmice.

Ukoliko crno-beli iskoriste kiks Zvezde iz Bačke Palanke, vratiće se na četiri boda zaostatka deset dana uoči međusobnog duela. U međuvremenu, Zvezda će igrati protiv Borca na svom terenu, dok će Partizan gostovati osmoplasiranom Napretku, 9. decembra.

Dva dana pre toga oba tima igraju u Evropi, Zvezda najvažniji meč u poslednjih 25 godina jer je samo pobeda protiv Kelna vodi u nokaut fazu Lige Evrope, dok crno-beli gostuju Dinamu u Kijevu u meču bez većeg rezultatske važnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: