Oglasio se Borac: Štrajk nije dobro rešenje

FK Borac saopštio je da štrajk fudbalera zbog neispalćenih zarada nije dobro rešenje i pozvao igrače da shvate u kakvoj je situaciji klub.

Izvor: SM

Petak, 17.11.2017.

17:33

Oglasio se Borac: Štrajk nije dobro rešenje
Starsport

"Otkazivanje obaveza koje igrači imaju prema klubu nije svakako dobro rešenje ni za klub, ni za grad, a pre svega za igrače koji se profesionalno baƒve fudbalom. Naš klub i grad su se ovim nerazumnim gestom još jednom našli u žiži javnosti u negativnom kontekstu", navodi se u saopštenju Borca.

Borac je naveo da se suočava sa velikim finansijskim problemima, ali da rukovodstvo kluba ulaže maksimalne napore da što ažurnije servisira svoje obaveze prema igračima, trenerima, zaposlenima i dobavljačima.

"Igračima prvog tima se u ovom trenutku duguje plata za septembar mesec, kao i plata za oktobar koja još nije stigla na naplatu. Iskreno se nadamo da će igrači još jednom shvatiti u kakvoj je situaciji klub i da će pošteno i časno izvršavati svoje obaveze, kako bi u predstojećih šest kola osvojili što veći broj bodova i tako na pravi i sportski način pokazali i sačuvali kako svoj tako i renome kluba čiji dres nose", navodi se.

U saopštenju se podseća da se novo rukovodstvo, koje je na čelo kluba došlo juna, suočilo sa velikim problemima.

"Samo po osnovu odluka Arbitražnog suda klub je igračima i trenerima dugovao više od 30 miliona dinara. U veoma kratkom roku Borac je uz pomoć grada i sponzora uspeo da izmiri obaveze u iznosu od više od 20 miliona dinara, čime je stekao pravo da nastupa u Super ligi Srbije", navodi se.

Grad Čačak je, kako se dodaje, u tom periodu uložio "pozamašna finansijska sredstva" kako bi se Gradski stadion u pravoj meri priveo nameni i postao reprezentativni sportski objekat.

Borac navodi i da je zamenjena travnata podloga na glavnom terenu, da je izrađen najmoderniji sistem nalivanja, da su postavljeni novi golovi, nabavljene nove kućice za ekipe i službena lica, kao i tunel za izlazak igrača na teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: