Partizan nemoćan u Berlinu, -26 na premijeri EK

Košarkaši Partizana doživeli su ubedljiv poraz od Albe 111:85 u Berlinu, na premijeri Evrokupa.

Izvor: AK

Sreda, 11.10.2017.

19:45

Partizan nemoćan u Berlinu, -26 na premijeri EK
Foto: StarSport

Crno-beli su poveli 4:3 i tu su stali. Odbrana je bila katastrofalna, a napad bezidejan i bespomoćan.

Nemci su poentirali kako su želeli, dominirali su u reketu, ubacili su 57 poena na poluvremenu, a na kraju zamalo slavili i sa 30 razlike.

Najefikasniji u Partizanu je bio Najdžel Vilijams-Gos sa 22 poena, a po 15 su dodali Patrik Miler i Vanja Marinković. Albu je predvodio Spenser Baterfild sa 24, Luk Sikma je ubacio 19, a srpski košarkaš Stefan Peno 15. Vilijams-Gos sa dva koša najavljuje dobar meč Partizana, ali crno-beli brzo ulaze u seriju grešaka, dozvoljavaju domaćinu lagane koševe i ALBA brzo stiže do 12:4. Partizan uspeva da smanji na 14:10, nakon čega je usledila desetominutna pauza zbog problema sa semaforom, a kad su se ekipe vratile na parket, Baterfild "veže" sedam poena i donosi domaćinu prvu dvocifrenu prednost (23:12). Agresivni Miler uz podršku Marinkovića smanjuje na -6, ali ALBA dobija prvi period sa 30:21.

Nemci kontrolišu skok i agresivnom igrom u reketu nastavljaju da povećavaju razliku, predvođeni Sivom i Šnajderom sredinom drugog kvartala stižu do +20 (46:26). Krajem poluvremana Partizan uspeva da se malo razigra u napadu, Miler, Veličković i Marinković smanjuju na -13, ali u samoj završnici Sive "veže" pet poena i vraća ALBU na 57:39 na poluvremenu.

U nastavku meča ALBA je rutinski održavala stečenu prednost, crno-beli su samo na momente uspevali da vežu nekoliko uspešnih napada, ali je domaćin odmah zaustavljao nalete, pa je Partizan konstantno bio u zaostatku 15-20 poena. U samoj završnici crno-beli su se potpuno predali, a nošeni navijačima igrači Albe su to iskoristili i serijom koševa dotukli srpskog velikana za ubedljivu pobedu 111:85.

Partizan u sledećem kolu (18. oktobar) dočekuje litvanski Lijetuvos Ritas koji je na startu sezone poražen od Bilba 93:83 na svom parketu. U trećem meču Grupe C Lokomotiva Kubanj je jedva pobedila Limož 63:61 u Francuskoj.

Tok meča:

Vilijams-Gos dobro otvara meč, dva puta lako stiže do koša rivala, ali ni domaćin nije imao problema u napadu, nakon trojke Vargasa, Sikma "veže" dva koša i preokreće na 7:4. Nekoliko grešaka crno-belih nateralo je Nikolića da traži tajm-aut.

To ne rešava probleme u napadu Partizana, Andrić i Šalić prave nove greške, a Gifi i Sikma novim košem povećavaju na 12:4. Seriju domaćina konačno prekida Mrinković, a posle njega opet pogađa Vilijams-Gos i smanjuje na 14:10.

Partizan je postigao četiri koša iz igre, sva četiri iz reketa. Usledio je višeminutni prekid u Berlinu zbog problema sa semaforom. Nemci bolje kreću posle pauze, Baterfild pogađa tri napada u nizu i odvodi Albu na 21:12. Tu nije bio kraj agoniji crno-belih, nastavljaju da se muče u napadu, a u odbrani da prave greške. Nova u nizu donela je tri slobodna bacanja domaćinu od kojih dva koristi Snajder i povećava na 23:12.

Miler i Marinković posle dugo vremena donose Partizanu dva uspešna napada, ali Šalić pravi još dva faula koja omogućavaju Albi da sa "penala" održava prednost (27:17).

Agresivni Miler podiže nivo igre Parizana i crno-beli smanjuju na šest poena zaostatka, ali nove greške s obe strane parketa to "poništavaju", pa ALBA povećava razliku na 30:21 na kraju prvog perioda. Ofanzivni skok i spoljni šut donose Albi +14 na startu drugog peroda, Miler na trenutak prekida seriju domaćina, ali su crno-beli bili nemoćni i u napadu i u odbrani, pa je domaćin serijom 9:2 stigao do ogromnih 39:23.

Peno je diktirao igru Albe koja je forsirala igru u reketu, što joj je donosilo poene, dok je s druge strane Partizan poentirao tek na mahove, pa je prve poene tek u šestom minutu postigao kapiten Veličković.

Trudili su se crno-beli koliko su mogli da pariraju u Berlinu, ali nisu imali snage da se nose sa Albom, koja sredinom drugog kvartala stiže do +20 (46:26).

Partizan je uspeo potom malo da ubrza igru i preko Milera poentira nekoliko puta, a potom je Veličković pogodio trojku za -13. Lepo polaže i Marinković, ali Siva mini rolom u finišu odbija nalet crno-belih i donosi Albi 57:39 na poluvremenu. Uz dosta oscilacija i na startu drugog poluvremena, Partizan ipak uspeva da "veže" nekoliko dobrih napada, poentiraju Vilijams-Gos, Šalić i Andrić, ali nije značajno smanjio zaostatak (59:45).

Imao je Partizan šansu da značajno smanji deficit, ALBA je dosta grešila u napadu, ali Andrić i Marinković ne pogađaju trojke, što ubrzo kažnjavaju Peno i Gifaj za novu maksimalnu prednost (67:46), sredinom trećeg perioda.

Posle tajm-auta Nikolića crno-beli vežu pet poena preko Gavrilovića i Milera, koji pogađa dodatno slobodno nakon polaganja iz kontranapada, pa smanjuje na 67:51.

Usledilo je nekoliko "divljih" minuta, serija grešaka i promašaja sa sve tri strane, uključujući i sudije, Partizan je ne kažnjava opušteniji pristuprivala, pa se ALBA vraća +10 (74:55).

Sudije su nekim čudnim odlukama nastavile da "seckaju" igru, ekipe nisu imali priliku da se razigraju, a to je odgovarolo Nemcima koji održavaju veliku prednost 76:58 pred poslednji period. Marinković otvara poslednji kvartal novim košem, ali Peno uzvraća odmah s druge strane. Potom je usledila nova serija grešaka i promašaja s obe strane, što iz reketa, što za tri poena, ali Marinković uspeva da "navuče" nova tri poena i smanji na 78:63.

Posle nekoliko loših napadačkih minuta, ALBA se opet budi, te trojkom Sikme i zakucavanjem Kliforda opet sprečava crno-bele da konačno spusti zaostatak ispod 15 poena (88:70).

Nemci nisu popuštali, čim bi pojačali gas maltretirali bi odbranu Partizana i lako poentirali, pa Gifaj na četiri minuta pre kraja vraća Albu na +20 (93:73).

Nošeni raspoloženom publikom igrači Albe su nastavili u istom ritmu do kraja meča, još su se i raspucali, bili i blizu 30 razlike, a na kraju su slavili 111:85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

280 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: