Džekson: Beron i ja se naduvamo pre meča, pa...

Stiven Džekson, šampion NBA lige sa San Antonio Sparsima, rekao je da je često pušio marihuanu pre mečeva najjače lige sveta.

Izvor:

Sreda, 01.02.2017.

11:00

Džekson: Beron i ja se naduvamo pre meča, pa...
Getty Images

Džekson je govorio o svojoj četrnaestogodišnjoj karijeri na radiju u Torontu, istakavši da je za 'rituale' Berona Dejvisa i njega znao i trener Don Nelson, koji ih je podržavao.

"Niko ne zna ovu priču, ovo je prvi put da je pričam nekome, gostovali smo u Juti, a oko nas sve ljudi iz antidoping komisije. Radimo poslednji test u sezoni, što znači da možemo da pušimo marihuanu bez problema do kraja sezone, zar ne? Don Nelson, koji je stalno s nama pričao o 'travi', bio je potpuno kul što se svega toga tiče. I, tako, Beron i ja napuštamo svlačionicu bukvalno vrišteći od smeha jer znamo da nam je poslednji test i da možemo da 'duvamo' do kraja sezone... U tom trenutku prilazi nam Nelson i oduševljeno nam 'baca koske' – 'To, sada možemo da duvamo'. Sve to je bilo poprilično kul jer je Don znao šta mu igrači rade van parketa, sjajan čovek. Baš smo uživali u saradnji s njim. Zato smo i bili odličan tim", rekao je Džekson.

Nelson je Stivena i Berona treinrao u Golden Stejt Voriorsima, a upravo iz tog perioda je i anegtoda, koju je takođe podelio, kada je spomenuti trojac popio, prema rečima Džeksona – "dve, tri flaše viskija Mekkalan 12".
Getty Images
S druge strane, nekadašnji član Nju Džersi Netsa, Atlanta Hoksa, Indijana Pejsersa, Šarlot Bobketsa, Milvoki Baksa i Los Anđeles Klipersa kaže da mu je marihuana nekada pomagala, a nekad odmagala na parketu.

"Mogu da govorim samo u svoje ime, pogotovo jer sam radio svakakva sr*nja pre mečeva, ali sam pored svega toga bio u stanju da budem produktivan na parketu. Opet, moram da budem i realan, dešavalo se i da budem veoma dobar kada igram naduvan, dok je bio i mečeva gde sam morao da smirujem samog sebe. Trener me izvede posle tri minuta, sednem i kažem sebi – 'Molim te, smiri se, previše si naduvan'. Tri šuta su mi tada otišla preko table, hteo sam da poludim, bio sam bukvalno u fazonu – 'Aaaaaa.... Moram da se iskuliram'", dodao je 'Stak5', kako je Džeksonu umetičko hip-hop ime.

Džekson je za 14 sezona u NBA prosečno beležio 15,1 poena, četiri skoka i tri asistencije, a do prstena je stigao 2003. godine sa Teksašanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: