Radonjić: Darufašaka će se boriti za F4

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da ekipa u pozitivnom ambijentu dočekuje meč sa Darušafakom na startu Evrolige

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 12.10.2016.

13:59

Radonjić: Darufašaka će se boriti za F4
Foto: StarSport

Radonjić smatra da će iskustvo iz prethodnih sezona pomoći crveno-belima u novom formatu takmičenja sa 16 ekipa i dvokružnim sistemom.

"Istorijski format, a mi smo našli tu mesto. Ogroman kvalitet je prisutan i visoke ambicije svih timova. Treba biti realan, ali u dobrom ambijentu dočekujemo duel sa Darušafakom zbog prethodnih pobeda. Ipak, turski tim je favorit", rekao je Radonjić.

Crnogorski trener ističe da ekipa iz Istanbula u Beograd dolazi posle odličnih rezultata iz pripremnog perioda, uz kvalitetan sastav predvođen odličnim stručnjakom Dejvidom Blatom, ali da crveno-beli imaju pravo da se nadaju trijumfu.

"Moramo mnogo toga da uradimo da iznenadimo goste i prevaziđemo sebe. Darušafaka će biti u borbi za odlazak na Fajnal for, napravila je dosta promena, što najbolje govori dolazak Blata. Znamo kakav nas posao očekuje", dodao je trener Zvezde.

On je dodao da u timu za duel sa Darušafakom neće biti poslednje pojačanje Petar Rakićević.

"Oseća se pozitivan ambijent, pred nama je veliki meč protiv velikog protivnika. Prošlih sezona smo prošli slične stvari, i ove ostali bez dosta igrača, ali smo radili bez dramaturgije. Nemam dilemu da je iskustvo iz prošle sezone značajan faktor, svesni smo situacije, ali u ligu ulazimo hrabro", rekao je Radonjić.

Prema njegovim rečima novi format Evrolige je iskorak napred, ali i upozorio da postoji tendencija da u njemu igraju samo bogati timovi.

"Generalno je ovo iskorak Evrolige, iako će tek proći kroz filter tokom cele sezone. Ligaški je sistem, dugo se igra i logično je da će se sve više napredovati", zaključio je Radonjić.

Utakmica između Crvene zvezde i Darušafake igra se u četvrtak od 21 sat u hali "Aleksandar Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: