Rim: Umorni Novak stao, Mariju titula za rođendan

Novak Đoković poražen je u finalu Mastersa u Rimu od Endija Marija sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2016.

16:45

Rim: Umorni Novak stao, Mariju titula za rođendan
Foto: Getty images

Najbolji teniser sveta nije uspeo da se oporavi posle napornih duela sa Nadalom i Nišikorijem, pa je ostao bez jubilarnog 30. trofeja Masters kategorije.

Pretio je Đoković u nastavku drugog seta na servir rivala, ali jednostavno nije imao dovoljno energije za preokret. Bilo je vidljivo da su dueli sa Nadalom i Nišikorijem ostavili traga na najboljem teniseru sveta, pa je Mari do kraja zadržao svoje servise i uz još jedan brejk je osvojio prvi trofej u 2016. godini.

Mari, koji je imao znatno lakši žreb i znatno bolji raspored mečeva na turniru, iskoristio je prednosti, uspeo je da pobedi Đokovića tek drugi put u poslednjih 14 mečeva i dođe do titule na svoj 29. rođendan.

Bio je ovo 33. međusobni okršaj Srbina i Škota, a Mari je sada smanjio na 23-10 osvojivši prvu titulu u 2016. godini.

Najbolji svetski teniseri sada će imati nedelju dana odmora pred start Rolan Garosa na kojem Đoković ima priliku da osvoji četvrti uzastopni Gren slem i da ujedno kompletira sve osvojene najveće trofeje.

Tok meča:

Mnogo odmorniji Mari je bolje i otvorio duel. Dobio je uvodni gem bez izgubljenog poena, a onda je odmah stigao do brejka. Britanac je od samog starta delovao neuporedivo svežije, što je u ovakvim mečevima izuzetno važno.

Ipak, nije uspeo da napravi brejk u drugom gemu iako je imao tri šanse. Đoković je uspeo da se izbori sa pritiskom i izjednači posle 14 minuta - 1:1. Ono što je propustio u drugom, Mari je nadoknadio u četvrtom gemu.

Konstantno je vršio pritisak na rivala, stigao je do dve vezane brejk šanse i prvu je pretvorio u 3:1. Od početka meča padala je slaba kiša u Rimu, ali je meč nastavljen iako je Novak želeo prekid.

Kiša je brzo stala, ali Đoković do kraja prvog seta nije uspeo da ugrozi servis rivala. Zapretio je samo u sedmom gemu, ali nije imao nijednu brejk loptu u prvom setu i Mari je prilično rutinski poveo – 6:3.

Početak drugog seta bio je znatno bolji za Đokovića. Srpski teniser dobio je prvi gem bez izgubljenog poena, a onda je stigao i do prve brejk prilike. Nije uspeo da oduzme servis Britancu koji je uz tri vezana poena izjednačio na 1:1.

Nove prilike Đoković je imao u četvrtom gemu. Izborio se za još dve brejk olopte, ali Mari je sjajno servirao u tim situacijama i uspeo je da izjednači - 2:2. Kazna je stigla u petom gemu. Mari je dočekao još jednu brejk loptu i uz odličan ritern je poveo sa 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

374 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: