Lav sprečio senzaciju, Kavsi teško do 1-0

Košarkaši Klivlend Kavalirsa poveli su 1-0 u seriji protiv Detroit Pistonsa u duelu četvrtfinala Istočne konferencije.

Izvor: ÐN

Nedelja, 17.04.2016.

23:34

Lav sprečio senzaciju, Kavsi teško do 1-0
Photo by Jason Miller/Getty Images

Klivlend je na svom parketu slavio rezultatom 106:101, iako je Detroit tokom čitavog meča pretio i bio blizu iznenađenja.

Pistonsi su drugu četvrtinu dobili sa 33:26 i od tada je viđena rezultatska klackalica sve do finiša meča. Serijom 5:0 počeli su poslednji period i činilo se da mogu da se odlepe, ali su Kavsi vezali nekoliko dobrih odbrana i vratili se u meč.

Prošlogodišnji finalista plej-ofa na iskustvo je izvukao prvi trijumf u seriji, a najzapeženiji je bio Kevin Lav sa 28 poena (10-22 iz igre, 4-8 za tri), uz 13 skokova. Odličan je bio Kajri Irving sa 31 poenom, 5 skokova i 6 asistencija, dok je Lebron Džejms upisao dabl-dabl (22 poena, 5 uhvaćenih lopti i 11 asistencija).

S druge strane, u redovima Pistonsa Koldvel-Poup postigao je 21 poen, jedan više od Markusa Morisa, dok je Andre Dramond ponovo imao dvocifren broj poena i skokova – 13 poena i 11 uhvaćenih lopti. Redži Džekson je u finišu preuzeo odgovornost, stao je na 17 poena, ali nije uspeo da pokrene potencijalno iznenađenje.

Drugi meč na programu je u četvrtak od 2 ujutru po našem vremenu, takođe u Klivlendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: