Podmazivanje "parnog valjka"

Partizan je u Slovačkoj igrao na rezultat i odneo ga je kući, ali nije sve bilo tako glatko.

Izvor: SS

Petak, 30.07.2021.

09:00

Podmazivanje
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Prikazao je određene slabosti za koje se mora imati razumevanja u ovoj fazi sezone, a generalni utisak koji je ostao jeste za prelaznu ocenu.

Odigrana je prava evropska utakmica, taman koliko je potrebno da se ostvari dupla pobeda protiv Dunajske Strede, sakupe bodovi za klupski i nacionalni koeficijent i dodatno nabilduje samopouzdanje.

Jer, Partizan još uvek nije primio nijedan gol ove sezone (četiri zvanične utakmice), a računajući i pripremne utakmice to je ukupno oko 800 minuta bez primljenog gola u nizu!

Za to je zaslužan doskorašnji kapiten Vladimir Stojković, koji je ostvario transfer u Saudijsku Arabiju, ali i Aleksandar Popović, sada se može slobodno reći – novi prvi golman Partizana.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Upijao je sve od Stojkovića

Mladi Pop je već godinama bio nadomak prvog tima, strpljivo čekao svoju šansu, a prošle sezone je dobio zbog "bonus" pravila.

Ako nije do sada, u četvrtak uveče je dokazao da zaslužuje "jedinicu" Partizana. I ne samo zbog odbranjenog penala u 78. minutu.

Kompletna utakmica 21-godišnjeg čuvara mreže bila je za primer i svaku pohvalu, a posebno odbranjen zicer u 26. minutu kada je Zuberu odbranio u situaciji jedan na jedan.

To je bilo samo šest minuta posle vodećeg gola Partizana i da je tu bilo 1:1, ko može da garantuje da do kraja ne bi bilo drame i možda čak preokreta i eliminacije?

Utisak je da je najviše "podbacio" u igri nogom, a što je inače njegova najveća prednost, jer je potpisnik ovih redova na pripremama crno-belih ranijih godina imao lično prilike da se uveri u njegove sposobnosti kontrole i odigravanja dugih lopti sa obe noge.

Najavljeno je da će u nedelju protiv Voždovca među stativama biti Nemanja Stevanović, ali isto tako očekujemo Popovića da u četvrtak u Sočiju nastavi tamo gde je stao u Dunajskoj Stredi.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Nesalomiva odbrana

Partizan osim pobede i golmana, dobija sve čvršći duo Vujačić-Saničanin. Istina je da je levonogi štoper skrivio penal (pitanje je da li je bio start na loptu ili na igrača), ali je sve ostale duele uglavnom dobijao i bio je bolji deo štoperskog tandema.

Vujačić jeste bio odličan u vazduhu, ali je crnogorski reprezentativac imao i nekoliko paničnih intervencija, kojima je unosio blagi nemir u ostale linije tima.

Srećom, srednji red je bio na visini zadatka, posebno Saša Zdjelar kao zadnji vezni. Ponovo je bio "u modu", spreman da se pobije, zada i primi udarac. Kada je tako u utakmici, onda za crno-bele nema zime.

Čak je uspeo i da upiše asistenciju za Rikarda Gomeša u 80. minutu. Bilo ga je svuda, a kada je tako, onda ispred sebe ostavlja prostor koji je i ovog puta iskoristio Bibars Natho.
Foto: StarSport

Natho je još uvek klasa

Izraelac je još jednom sjajno "podvalio" loptu za Danila Pantića, a treći put povratnik u crno-bele boje efektno pogodio i potvrdio da je "promenio glavu" i namestio je za sjajan fudbal.

Ovog puta, čini se, Partizan može da se osloni na njega jer je Dača spreman da preuzme odgovornost i igra u najboljem izdanju. Za šta će to biti dovoljno, videćemo, ali za sada je utisak pozitivan.

Ostali su imali manje ili veće oscilacije u igri (Lazar Marković, Miloš Jojić i oba beka), što je zasluga i taktičkih pomeranja, kretanja rezultata, odnosno, načina na koji su Slovaci napadali, a crno-beli se branili.

Rikardo Gomeš je propustio veliku priliku pogodivši stativu, nastavivši niz promašaja iz prvog duela, ali je onda sve to poništio efektnom realizacijom za konačnih 2:0. Zaključak je da samo treba da nastavi da ulazi u šanse i da će tako neminovno i padati sve više golova.
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Zadovoljstvo i oprez

Stanojević može da bude zadovoljan. Nije lako ostvariti ovakvu pobedu na nimalo lakom gostovanju.

Ali, mora da bude oprezan. I spreman da pod hitno neke stvari popravi, jer sledi mnogo veći ispit. Pitanje je da li bi uz ovakvu igru ishod bio isti u Sočiju.

Rusi su mnogo jači rival, a da su napadački spremni pokazali su Kešli iz Azerbejdžana kojoj su u dve utakmice spakovali sedam golova.

Niti je Partizan Kešla, a niti je Soči Dunajska Streda. Sve se menja, crno-beli idu ispočetka i dobar je momenat da podmažu motor pre novog paljenja.

Da ne bi išli biciklom na Rusiju.

Autor – Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: