Nova vest
Olimpizam

Utorak, 22.10.2013.

18:52

Olimpijska baklja nije eksplodirala

Direktor Izvršnog odbora Zimskih olimpijskih igara u Sočiju demantovao je da je tokom štafete olimpijska baklja eksplodirala i povredila jednu devojčicu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lokalni mediji su u utorak izvestili da je baklja eksplodirala u gradu Kostroma tokom paljenja i povredila 13-godišnju devojčicu.

„Nije bilo opekotina i baklja nije eksplodirala u rukama jednog učesnika“, rekao je Dmitrij Černišenko i dodao da je plamen buknuo malo više nego što bi trebalo.

U međuvremenu, Čermišenko je rekao da je u incident bila umešana odrasla osoba, član Organizacionog odbora, a ne devojkčica.

Olimpijska baklja će, kako je planirano, biti nošena duž više od 65.000 kilometara kroz 83 ruska regiona i proći će kroz 132 grada.

Planirano je da se olimpijska baklja u posebnoj posudi zaroni u Bajkalsko jezero i da se pošalje u svemir, pre nego što olimpijski plamen bude zapaljen u Sočiju, na ceremoniji otvaranja Zimskih Olimpijskih igara 7. februara.

Igre u Sočiju biće održane od 7. do 23. februara naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

7 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu